Egy felfestés értünk, motorosokért

Egy felfestés értünk, motorosokért

- Kategória: Baleset-megelőzés, Cikkek
5

A Mediterrán Motorosok hívták fel a túrázók figyelmét, mit is tegyenek, ha ilyen felfestéssel találkoznak Ausztria vagy Szlovénia útjain…

Sziasztok! Egyre sűrűbben találkozunk (főként külföldön) a képen látható útburkolati jellel. Ez kifejezetten a motorosok miatt lett felfestve, tudniillik az ideális ívet mutatja:

A szokatlan felfestés azért került ki, hogy segítsen a kétkerekűeknek a biztos, biztonságos ívváltásban. Ha nagyobb jármű (turistabusz, teherautó stb.) jön szembe, akkor sem ütköznek, még ha a jármű bal első sarka át is lóg kissé a mi sávunkba.

Elférünk az utakon, ha Te is akarod…

A lenti kép remekül mutatja, mi történik, ha a kanyart „elcsalva”, a padkától távol, közvetlenül a záróvonal mellett fordulsz… Különösen igaz ez a nagyobb túravasakra, amelyek feldobozolva akár 30-40 centivel is szélesebbek, mint gyári állapotban.

Ha a Triglav vagy a Grossglockner környékén motorozol, és meglátod ezt a burkolati jelet, jusson eszedbe: nekünk, értünk festették fel, hogy mindenki biztonságban, egyben hazaérjen! Széles utat és balesetmentes, élményteli szezont kívánunk mindenkinek!

Continental 2019