Több ezer Honda Gold Wing a szlovén márkatalálkozón

Több ezer Honda Gold Wing a szlovén márkatalálkozón

- Kategória: Kiemelt cikk
0

Több mint harminc országból csaknem kétezer motoros érkezett Szlovéniába, hogy közösen ünnepeljék a Honda ikonikus gépét, a Gold Winget.

Múlt héten, június 27-től július 1-ig a szlovéniai Velenje városában zajlott a találkozó, ahol egy ötnapos rendezvényen ünnepelték a Honda Gold Wing Európai Egyesület (Gold Wing European Federation, GWEF) első tulajdonosi találkozójának 35. évfordulóját.

Megannyi Honda Gold Wing a világ minden tájáról

Az 1983-ban alapított szervezet célja a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint barátságok és közös tevékenységek elősegítése a Gold Wing klubok, valamint a tulajdonosok között. Az általuk szervezett, németül Treffennek (vagyis találkozónak) hívott összejövetelt minden évben legalább húsz országban megrendezik.

A központi eseményt, melyen a GWEF-hez tartozó összes állam részt vesz, 2003 óta ötévente rendezik meg. Idén is rendkívül széles réteget vonzott a találkozó, 19-től egészen 81 éves korig érkeztek motorosok a 26 tagországból, és kilenc további nemzet is képviseltette magát, közöttük például Kuvait, Izrael és Ausztrália.

A csúcspont a Nemzetek Parádéja volt, mikor a ‘Wingek hosszú konvojban kigurultak az összejövetel helyszínéül szolgáló kempingből, emellett fontos esemény volt a díjátadó ünnepség is, ahol idén Bulgária vehette át az ún. Részvételi díjat, mivel a GWEF helyi tagjainak 90%-a jelen volt. Finnország is elismerésben részesült, tudniillik az ország küldöttei utaztak a legtöbbet, azaz ötven Gold Winggel egyenként 2500 kilométert tettek meg csak odafelé.

A Gold Wing története 1975-ben kezdődött és az elmúlt több mint négy évtized alatt a kétkerekű neve összeforrt a hosszú távú, komfortos utazással, valamint a korszerű technikával. A modell kimagasló teljesítménye kategóriájában viszonyítási alapnak számít – s a 2018-as változat sem kivétel  –, többek között ennek is köszönhető, hogy a típusnak olyan elkötelezett tábora alakult ki, amely büszke arra az úttörő szellemiségre, amit a gép képvisel.