Motoros filmek esős hétvégékre

Motoros filmek esős hétvégékre

- Kategória: Cikkek, Közélet

Fikciók és dokumentumfilmek a kétkerekűek világából. Ezek a legjobb motoros alkotások, melyeket le sem kell töltened: jó részük online, teljes hosszában elérhető. Jó szórakozást!

 

Ha már az időjárás nem tesz a kedvünkre, kihasználhatjuk a szabadon maradt hétvégét, hogy a közkedvelt és kevésbé ismert motorosfilmek között szemezgessünk.

On any Sunday – indulhat a verseny!

Kihagyhatatlan a “motoros rosszfiú” imázsát megalapozó Wild One Marlon Brandóval, és ugyanígy kötelező darab a renegát bandáról elhíresült Mad-Max trilógia is. A motorozás naposabb oldaláról inkább dokufilmek maradtak ránk, így például az örök klasszikus On any sunday, melyet sajnos időről-időre letörölnek a Youtube-ról, de részleteiben azért elérhető, illetve a torrentoldalakon is megtalálható.

Bájkerek – a magyar motorosfilm a találkozók hőskorából (1994)

Hazai alkotók is jeleskedtek a témában, mégpedig a magyar motoros életet bemutató 1994-es készítésű Bájkerek mozival. A közel egyórás filmben a honi motorostalálkozókat járták körbe, interjút készítve a rendezvényekre érkező motorosokkal és a klubokkal.

Vicces és road movie-nak sem utolsó – Freebird

Nem mondhatni, hogy felejthetetlen másfél órát szerezne a Cool as Ice, a Hideg, mint a kő, a Felpörögve és a Pokol angyala – utóbbi Charlie Sheennel -, de legalább jó lenyomat arról, hogyan is képzelték Hollywoodban a kemény motorosokat… Ennél egy fokkal jobb és viccesebb a teljes hosszában online nézhető Freebird, ami egy király, felföldi roadmovie-ként is megállja a helyét.

Hideg, mint a kő – ez is egy klasszikus

Természetesen nem maradhat ki a szintén online nézhető Leggyorsabb Indian sem Anthony Hopkinssal, s ha már a leggyorsabbaknál tartunk, jöjjenek hát a GP legjobbjai – róluk szól a Faster című dokumentumfilm.

Újabb magyar dokumentumfilm: Motorosok

A világjárók a 60kph videóiból meríthetnek ihletet, a One crazy ride-ban India legszebb tájaira juthatunk el a brigád felvételein keresztül.

Végül pedig maga a Doctor, aki egy egész estés dokumentumfilmmel lepett meg minket

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz