Újabb vb-cím: a Honda nyerte a 2018-as EWC-idényt

Újabb vb-cím: a Honda nyerte a 2018-as EWC-idényt

- Kategória: Események, Hírek, Verseny
0

A Suzukai nyolcóráson elért második helyével a TSR Honda nyerte a 2017-2018 FIM Endurance-világbajnokságot.

Duplán ünnepelhettek a márka vezetői és versenyzői, ugyanis a 2017-2018 FIM Endurance-világbajnokságon két hondás alakulat is dobogós eredménnyel zárt: az első TSR Honda France mellett a Honda Endurance Racing Team is jól szerepelt, és megszerezte az összesített harmadik helyet.

Jól muzsikált a CBR1000RR az Endurance-on

Az elmúlt hétvégén zajlott, nyolcórás összecsapáson Freddy Foray, Josh Hook és Alan Techer állt rajthoz az ezres CBR-rel az F.C.C. TSR Honda France színeiben, s kiváló teljesítményt nyújtva bebiztosította a Honda világbajnoki címét.

Az összecsapás előtt tíz pont választotta el a japán márka alakulatát a GMT94-től, ezt az előnyt kellett megőrizni a rendkívül technikás, 5,821 km-es pályán, méghozzá folyamatosan változó körülmények között.

A győzelem különösen nagy jelentőségű a Honda számára, hiszen ez az első alkalom, hogy japán csapat szerezte meg az FIM Endurance-világbajnokság trófeáját. Elismerést érdemel a Honda Endurance Racing Team is – Sébastien Gimbert, Yonny Hernandez és Erwan Nigon a nyolcadik helyre hozta be a CBR1000RR Fireblade SP2-t, s ezzel a dobogó harmadik fokára küzdötték fel magukat az összetettben, ami az eddigi legjobb eredményük.