Fekete hétvége a hazai utakon

Fekete hétvége a hazai utakon

- Kategória: Hírek
5

Számtalan motorbaleset történt az elmúlt 24 órában, sajnos több halálos kimenetelű. Ezek közül egyben a szabálytalanul felvett sisak okozott tragédiát…

Nem véletlenül nyilatkozták a magyar Mentőmotor Alapítvány munkatársai, hogy a tavaszi és kora őszi hétvégék a legveszélyesebbek, ugyanis ilyenkor a szezonkezdés és -zárás izgalma tovább fokozza az adrenalinszintet, és ez – mint látjuk – gyakran balesethez vezet.

A motorosok fekete hétvégéje…

Tegnap délután négykor Székesfehérvár és Zámoly közötti ütközött egy Peugeot 206-os egy motorossal, s utóbbi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét veszítette.

A Zámoly közelében történt baleset helyszínelése (Police.hu)

Alig ért véget a helyszínelés, mikor Tompa közelében riasztották a rendőröket. A határátkelő közelében történt balesetben megállapították: a vezető sisakja nem volt becsatolva, és valószínűleg fejsérülései miatt veszítette életét. Ma délelőtt a 2-es úton szintén egy autós karambolozott motorossal, szerencsére ez esetben a kétkerekű vezetője túlélte az ütközést, igaz, mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

A héregi szakasz is bekerült a hírekbe, idén már nem először… Ott vasárnap délelőtt egy 38 éves veszprémi férfi sokallt be egy jobbos kanyarban, és nekiütközött a szemből szabályosan érkező autóbusznak. Túlélte az ütközést (Kép: Police.hu)

Négy óra, lassíts!

Ismét kiemelték: a szezon utolsó hétvégéi különösen veszélyesek, ezen belül is a szombat délutáni órákban történik a legtöbb súlyos motorbaleset.

Egy hétvége alatt fél tucat motoros sérült meg, illetve két motorvezető, illetve egy segédmotoros veszítette életét hazánk útjain (Police.hu)

Ennek számos oka van, szakértők többek között arra vezetik vissza, hogy ilyenkor már általában hazafelé tartanak a pilóták, az ismerős környék adta hamis biztonságérzet miatt esetleg jobban húzzák a gázt, de az is előfordulhat, hogy egyszerűen a nagy melegben elfáradnak a nap végére. (Ami egyébként érvényes más közlekedőkre, autósokra, motorosokra is, mielőtt még valaki a szívére veszi – a szerk.)