Komoly újítások a 2019-es Suzuki GSX-R1000-en

Komoly újítások a 2019-es Suzuki GSX-R1000-en

- Kategória: Hírek
0

Ránézésre alig változott valami a literes Gixxeren, de amin módosítottak, az valódi műszaki csemege.

Ma leleplezték a Suzuki literes gyorsasági motorjának új változatait, a 2019-es GSX-R1000-et és GSX-R1000R-t. Utóbbi sajtóanyagában kiemelik, hogy jövőre már fémhálós bevonatú fékcsövekkel érkezik a japán sornégyes – bár ezt azért nem neveznénk forradalmi újításnak -, az viszont annál érdekesebb, hogy egy ötletes excenterrel módosítható a lengővilla bekötési pontja, ezáltal a motor tengelytávja és viselkedése is.

Suzuki GSX-R1000 – állítható lengővilla és gyorsváltó az új modellen

Rögtön a leleplezés után kiadtak egy videót is, amiben mozgás közben láthatjuk a 2019-es újdonságokat:

Az előző GSX-R hatalmas kipufogója kapott hideget-meleget a kritikusoktól, ezért alaposan átformálták az ormótlan dobot. Az új alkatrész sokkal formásabb és nem mellesleg kisebb, könnyebb is – sokkal jobban áll a karcsú motornak

Az alapmodell 2019-ben megkapja az R kivitel fel-le működő gyorsváltóját, s szintén újdonság, hogy az eddigi RS10 helyett Bridgestone RS11 abroncsok kerülnek a vasakra.

Suzuki GSX-R1000
Tudtad? A GSX-R1000-en soha nem volt üzemanyagszint-visszajelző, ezért a tulajdonosok saját kútfőből oldották meg a dolgot. A márkafórumokon számos ötletes megoldás született, mielőtt 2017-ben gyárilag is felkerült a motorokra

Az új GSX-R-ek ára egyelőre nem nyilvános, de a hírek szerint továbbra is a jelenlegi, ötmillió forint alatti szinten marad. Akit nem érdekel a gyorsváltó, annak remek ajánlat lehet a kifutó, 2018-as változat, ugyanis most ahhoz ajándék Akrapovič kipufogót ad a Suzuki a készlet erejéig.