GumiGuru: Merjek rendelni Kínában gyártott Metzelert?

GumiGuru: Merjek rendelni Kínában gyártott Metzelert?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS Kedves Gumiguru! Jómagam Metzeler-párti vagyok, az M5 és az M3 is nagyon bejött, idén is M3-at vennék újra. De úgy tudom, már nem Németországban, hanem Kínában gyártják. Van arról bármilyen infótok – esetleg tapasztalatotok, hogy változott-e a minőség, vagy nyugodtan rendeljek M3-at? Esetleg valami ettől jobb alternatív a Metzelertől? Köszönettel: Ákos.
VÁLASZ Kedves Ákos! A Metzeler az évek során szerintem nagyon sokat fejlődött, köszönhetően többek között annak, hogy a Pirelli szárnyai alá került a márka. A palettájuk is igen széles, sok motoros megtalálhatja náluk a megfelelő abroncsot a kétkerekűjére. Úgy gondolom, nem mondok azzal nagy újdonságot számodra, hogy a gyártási költségek féken tartása miatt rengeteg – jelen esetben motorabroncs-gyártó – cég másod/harmadvonalas termékeik gyártásának székhelyét kihelyezi pl. Kínába. Ha megfigyeled, ez más üzletágakban is így van, legyen az pl. autós vagy elektronikai területen.
A felhasznált anyagok minősége és az adalékok mennyisége a meghatározó tényező
A felhasznált anyagok minősége és az adalékok mennyisége az, ami meghatározó tényező egy gumiabroncs esetében

No de kanyarodjunk vissza az eredeti kérdésre! Véleményem szerint nem feltétlenül megy a minőség rovására az, hogy hol gyártják az adott terméket. Más márkán belül is van olyan abroncs, ami rengeteg tesztet nyert, a túraendurósok kedvence, pedig Kínában gyártják. Sokkal inkább a felhasznált anyagok minősége és az adalékok mennyisége az, ami meghatározó tényező jelen esetben. Végeredményként már nem biztos, hogy száz százalékban ugyanazt a minőségű abroncsot kapjuk, mint anno, amikor mondjuk az M3 volt a csúcstermék a Metzelernél, amit még Németországban gyártottak. Márkán belül jobban ragaszkodnék az M5 mintázatához, de ha a legjobbat keresed utcai használatra, akkor az M7RR lesz a te gumid.