„Muszáj megfélemlítenünk a motortolvajokat!”

„Muszáj megfélemlítenünk a motortolvajokat!”

- Kategória: Hírek
2

Az elmúlt évek laza, megengedő taktikája helyett most bekeményítenek a brit zsaruk, és ha kell, nemes egyszerűséggel elütik a motortolvajokat, illetve a robogóval járó bűnözőket…

Bár sokan kritizálták és veszélyesnek tartották, hogy a rendőrök ilyen kemény eszközökhöz folyamodtak, a többség az egyenruhások pártjára állt, ami nem is csoda, hiszen az utóbbi időszakban havonta több ezer motorlopást és motoros rablást jelentettek Londonból, illetve környékéről.

Stílust váltottak a britek…

– Muszáj megfélemlítenünk a bűnözőket! – vágott vissza a kritikusoknak Cressida Dick, a Met Police első embere, arra utalva, hogy nem véletlenül „reklámozzák” a motoros rablók elgázolását belső kamerás felvételeikkel.

Korábban motoros üldözésben elhunyt egy menekülő fiatal, ezért éveken át tilos volt újabb akcióba bocsátkozni a zsaruknak. Ezt ki is használták a bűnözők, így a rendőrök most újra felvették a kesztyűt… (Kép forrása: Sky News)

– Rendkívül képzett sofőrjeink vannak, akik úgy ütköznek a motoroknak, hogy mindenképpen megállítsák őket, de a lehető legkisebb sérülést okozzák – szögezte le.

Egyebek mellett azért bírálták a Met Police-t és vezetőit,

mert két rabló csonttörést szenvedett, amikor az üldöző rendőrök elütötték őket.

Hogy elejét vegye a további bírálatoknak, Cressida Dick gyorsan visszavágott: Kemény, veszélyes munkát űzünk, rendőrként életről és halálról kell döntenünk nap mint nap. Ez egy ilyen világ – védte meg a bűnözők ellen keményen fellépő kollégáit.