Teszt: BT-S2 sisakbeszélő – Hihetetlen, de igaz

Teszt: BT-S2 sisakbeszélő – Hihetetlen, de igaz

- Kategória: Kiemelt cikk, Teszt

Tesztalanyunk olyan olcsó, hogy az már felveti a kérdést: félnünk kell tőle? Szerencsére kicsomagolás és próba után kiderült, hogy szó sincs erről – a csekély ár ezúttal nagy tudású és alaposan átgondolt készüléket takar.

 

Nehezen tudom elképzelni, miként jön ki 30 dollárból, illetve tízezer forintból egy FM-rádióval és nagy hatótávú, Bluetooth-alapú kommunikációval felruházott, sztereó sisakbeszélő. Kétkedve nyitottam ki a színes dobozt, de maga az intercom – kesztyűben is remekül kezelhető gombjaival – már elsőre is szimpatikus, masszívnak tűnő darab volt.

A termék itt megvásárolható 9900 Ft-os áron

Gumírozott burkolattal, könnyen, de határozottan járó, príma visszajelzést nyújtó gombokkal ellátott holmi, szóval egyből bizalmat kelt az emberben.

A nagy, kesztyűben is simán kitapintható gombok határozott kattanással, mégis kis erővel működnek – ez így tökéletes

Tovább kutatva feltűnik a két hangszóró és a mikrofon – mely külön egységet képez -, szerencsére a kábelük elég hosszú, hogy bármilyen sisakban könnyen megtaláljuk az ideális helyet. Teszem hozzá, hogy a hangszórók textil porvédő burkolatot kaptak, és rendkívül egyszerűen, masszív öntapadó tépőzárkorongok segítségével rögzíthetjük őket a sisakba, tehát az apró részletekről is süt, hogy a tervezők megpróbáltak mindenre odafigyelni.

BT-S2 Bluetooth intercom – egyszerűen kézre áll

A mikrofon flexibilis szára tapintásra, érzetre jó minőségűnek tűnik, és kellően hosszú, hogy számos módon állítható, beszerelhető legyen. Ötöst érdemel, hogy a kínai tervező ügyelt rá, hogy tényleg bármilyen bukóhoz tökéletesen illeszkedjen a termék – le a kalappal! Ezen kívül nekem még nagyon tetszett, hogy a mikrofonszivacs nem a szokásos kerek formájú, hanem aszimmetrikus, a mikrofontok nyitott oldalán lapos, így ránézésre látható, melyik oldalról célszerű belebeszélni. Helló, „márkás” holmikat gyártó cégek: ilyen apró figyelmességeken múlik, hogy tényleg megszereti-e tulajdonosa a terméket!

A mikrofon praktikus, lapított kialakítású, hogy még jobb legyen a hangminőség. Ez szintén öntapadó tépőzárral rögzíthető, csak hogy ne legyen bonyolult a beépítése

Ezeken kívül a csomagban találunk még a központi egység rögzítéséhez két öntapadó tépőzárat, valamint a csavaros felfogatáshoz egy bordázott műanyag ellendarabot, két csavart és meglepetésre csavarhúzót (!) is. Az akku töltéséhez USB töltő kábelt, no meg a hálózati adaptert, amiről azt írták a fórumokon, hogy érdemes óvatosan csatlakoztatni, mert a töltőnyílás a készülék egyetlen gyenge pontja. Ha valaki aggódik, hogy a gyakori töltés miatt kimozdul az aljzat – korábban több sisakbeszélővel volt ilyen gond -, vehet hozzá pár dollárért beépíthető, mágneses adaptert, amivel érintésre tölthető az eszköz, és tuti soha nem lesz problémája vele. Ráadásul a gyártónak is jelezték a hibát, ezért most már USB-C aljzattal szerelik fel a készüléket, ami elmondásuk szerint sokkal tartósabb, stabilabb megoldás.

A puding próbája – a sisakbeszélő beszerelése

Jómagam egy Caberg Tourmax sisakba szereltem be a BT-S2-t. A készülék beépítése a sisakba roppant egyszerű, szóval tényleg senki ne tartson tőle.

Ha már szereltél plexit, akkor ez sem okoz gondot – gyerekjáték a beépítés a sisak márkájától függetlenül

Mint írtam, a hangszóró és a mikrofon rögzítése a dobozban található tépőzárakkal zajlik, s mivel a legtöbb bukóban előkészített helye van a sugárzóknak, nem tudsz téveszteni az elhelyezéssel. Nem úgy a mikrofon: azt érdemes jól kinézni, hogy pontosan kézre – pontosabban szájra – álljon, ne kelljen le-feltépni utólag.

Azt mindenki maga döntse el, hogy a központi egységet csavarozza vagy ragasztja, mindkettőnek megvan a maga előnye – jómagam a felnyitható állrész miatt a csavarost választottam. Egyszerű, jól tart, de egy fokkal bonyolultabb levenni.

BT-S2 – Mintha egy szobából telefonálnál!

Első körben a telefonommal (Samsung B2100) és navigáviós készülékemmel (WayteQ XRider) társítottam a gépet. Mielőtt hazabeszéléssel, elfogultsággal vádolna valaki: nem ajándék holmiról van szó, magamnak vásároltam, szóval nem rúzsozzuk azt a bizonyos fekáliát – tényleg csak a tények. Márpedig nem fogok spórolni a dicsérettel, mert a BT-S2 akkor is jelest kapna tőlem hangerőre és hangminőségre, ha kétszer drágább készülék lenne. Az viszont, hogy értékelhető a mikrofonja és a hangszórója van, működik az FM-rádiója és mindez 13 000 forintba kerül – komolyan mondom, ez már csalás…

A csaknem háromcentis sisakpárnán keresztül is remekül, tisztán hallható a hangszóró, ami nagy szó egy ilyen kifejezetten olcsó készüléknél. Valódi meglepetés, hogy van dinamikája, szépen szólnak a mélyek, pedig az végképp nem elvárás egy 10-15 rugós szettnél

Tisztán, jól hallható a beszédhang, és a túloldalon se lehet panasz a minőségre. – Mintha egy szobából telefonálnál, semmi háttérzaj vagy torzítás – mondta beszélgetőpartnerem, pedig éppen a zsúfolt pesti utcákon haladtam.

Persze ez sem képes csodákra: mint a legtöbb ilyen intercom, a BT-S2 is csendes sisakokban működik igazán jól, azokban 130-150-nél is vígan lehet telefonálni. Nekem a kimondottan zajos Cabergben úgy 100 km/óráig praktikus, efelett már figyelni kell arra, mint mond a másik fél.

Ha tagoltan, hangosabban beszél, akkor persze nem, és azt se feledjük, hogy nekünk nem kell felemelni a hangunkat – ő simán hall minket 120-130-nál is, csak a válaszra kell koncentrálni. Ha már az erények szóba kerültek, muszáj megemlítenem, hogy a korábban tesztelt V6-tal ellentétben itt a multifunkciós gomb könnyen megtalálható – vastag téli kesztyűben is elsőre, simán megy. A hangerő gombok kezelése már némileg nehezebb feladat, de távolról sem lehetetlen, és biztos vagyok benne, hogy „hagyományos” nyári kesztyűben az is pont olyan egyszerű lenne, mint a funkcióváltás.

Bírja a strapát! Száguldottam vele esőben, hasítottam mínusz öt fokban, ráfagyott (!) a köd, de zokszó nélkül tűrte. Azt hiszem, a vízállóságot ezzel ki is pipálhatjuk…

Nekem, lévén futárként dolgozom, praktikus az automatikus hívásfogadás funkciója is. Mivel a címeket telefonon kapom, így például sűrű, városi forgalomban nem szívesen engedném el a kormányt. Kapóra jön hát, hogy hármat csörög, és egy pittyenés után már beszélhetünk is. Természetesen, ha telefonálok, akkor az addig használt eszközt (GPS, MP3, FM-rádió) elegánsan elnémítja, majd a hívás bontása után automatikus vissza. Újabb jó pont a mérnököknek – ez így tökéletes!

Két nap egy feltöltéssel…

Kifejezetten örültem készülék saját, beépített FM-rádiójának, hiszen így zenehallgatás mellett friss közlekedési információhoz is juthatok, ami nem éppen hátrány egy futárnak. Természetesen a külső antenna hiánya érződik, ezért nagyon gyenge jelnél kissé recsegős lesz a vétel, de azt hiszem, ezt kár is felróni egy alig féltenyérnyi eszköznek, főként, hogy normális jelerősség mellett kimondottan élvezetes hangminőségű a rádiója.

Leteszteltem az akksiját is, hogy mennyire kamuzik a gyártó az impozáns, 8-10 órás beszélgetési idővel. Kiderült: nem túlzott, sőt talán túl szerény volt az adatok megadásánál… Két nap aktív használat meg sem kottyan neki

Leírása szerint telefonüzemmódban tízméteres távolságot képes áthidalni, és s így több mint tíz óra beszélgetési időt kiszolgál. Intercom módban 800-1000 méteres távolságig bírja, és – nyilván a nagyobb adóteljesítmény okán – több mint 8 óra beszélgetési időre képes, készenléti módban pedig 300 órányi tartalék rejlik benne. Nos, ez nálam a gyakorlatban azt jelentette, hogy

fél-egyórás telefonbeszélgetések, némi GPS-használat, valamint a sok-sok zene- és rádióhallgatás ellenére két nap használat után sem merült le!

Érdekes összehasonlítás, hogy az előző készülékemmel (Avantree HM100P) sokkal kevesebb praktikus funkciót tudott, kevésbé volt hasznos, és mégis feleennyi idő alatt lemerült, szóval a kétnapos aktív üzemidő igencsak erősnek számít a kategóriában. Összességében azt mondhatom, hogy eddig teljesen elégedett vagyok a BT-S2-vel, ami nem azért jó, mert olcsó, hanem mert gyakorlatilag mindent tökéletesen tud, amire szükségem van, a kedvező ár pedig csak kellemes ráadás.

BT-S2 Bluetooth intercom – Műszaki adatok

Tömeg: 90 g

Méretek:  90 x 40 x 30 mm

Hatótávolság: 800-1000 m

Adatátvitel: Bluetooth V3.0 + EDR

Akkumulátor: 450 mAh kapacitású lítium-ion telep

Töltési idő: 2,5-3 óra

Készenléti idő: 300 óra, beszélgetési idő: 8-10 óra

Megvásárolható: BT-S2 intercom – 9900 Ft

Continental 2019

15 Comments

 1. Úgy jön ki ennyiből, hogy a kínainál egy sima BT modul 3$ körül van.
  Csak a műanyag tok meg a szoftver teszi ilyen “drágává” 🙂

 2. Zsolnai Tibor

  Megerősíthetem, nálunk is bevált ez a cucc. Próbáltam 40-50 rugós átbeszélőket is, de nem voltak (annyival) jobbak, hogy megérje váltani. Egyelőre marad ez, majd tavasszal veszek hozzá jobb hangszórókat (7eFt), és mehet amíg bírja.

 3. Nemes Balázs

  Ja, csak a tok 😀 Meg az

  – akksi
  – mikrofon
  – hangszórók
  – reklámköltség
  – postázás
  – garanciális ügyintézés
  – következő ilyen cucc fejlesztése

  Asszem tényleg nincs más 🙂

 4. Ettől függetlenül ennyit már én is adnék érte, ez már kb. korrekt.

  De amikor 60-100ezreket kérnek el egy márkásnak mondott gagyiért amin bőven van kifogásolni való, meg mesterségesen limitálják a funkciókat, hogy a drágább modelleket is el lehessen adni, akkor azért eszembe jut egy szó: “anyátokat!” :)))))

 5. Turo Peter Turcsinszky

  Senat hasznalok, de a kedvesnek pont jo lesz mogem…

 6. Turo Peter Turcsinszky

  Az atveheto hazai forrasbol kicsit csaloka. 2 db 26 ezer. Egy 16.

 7. Tréleres Gyuri

  Tehát 13/db…

 8. Turo Peter Turcsinszky

  https://LINK

  Van olcsobban is 😉

 9. Norbi Ruszin

  És megkérdezhetem hogy hol vagy milyen forrásból szerzed be a jobb hangszórókat? Mert ahogy elnéztem egyben van a mikrofonnal a kábel. De ezt csak kép alapján néztem, még nem jött meg. 🙂

 10. Szia! Mi is hasonló akcióra készülünk, ezt a telefonszámot kaptuk sisakbeszélő hangszóró- és mikrofoncseréjéhez: https://uploads.disquscdn.com/images/582b05b51eec66d2d4458b466b123be3fbd63960e9d92c4259e10bf77b7e33ad.jpg

 11. Én vagyoz az FBI

  Gearbesten 19 ezer Ft a két darab kb 2-3 hetes szállítással, ha megfogják a vámon, még ráugrik a 27% áfa, az + 5 ezer Ft, + vámolás ügyintézési díja 3-6 ezer Ft, így lesz 30 ezer a vége. Itthon meg 26 ezer a pár, 2-3nap alatt leszállítva, ha garanciális probléma van az ügyintézés is egyszerűbb.

 12. És az S3-ról van valakinek használható infoja? A hatótáv koppra ugyanaz,kicsit talán formatervezettebb a cucc. Ezen kívül..?

 13. Banggood-on rendeltem párban 2 éve,úgy 8500 körül volt darabja. Mivel nagyon meg voltam elégedve vele így rendeltem még kettőt, mivel mindig párban motorozunk és kb 8 óra a működési idő, így csak a készüléket kell a tépőzárról lekapni és feltenni a másikat, nem kell napközben töltögetni. A minőséget megerősíthetem, az alábbi kiegészítéssel: Vagy beszélsz, vagy zenét/gps-t/rádiót hallgatsz. Automatikusan nem váltja le a zenét, ha a párod beleszól csak gombnyomásra, ez elég kellemetlen, ha GPS-t is használnál. Ha hatókörön kívül kerülsz (ami valóban kb 1 km sík terepen), nem párosodik automatikusan.
  Szóval jó cucc.

 14. Mihályi Gábor

  Nem rossz de nekem halk…. más is tapasztalta?

Válasz