Rekordmennyiségű motorgumit vettünk tavaly

Rekordmennyiségű motorgumit vettünk tavaly

- Kategória: Hírek

Tavaly új csúcsot ért el a hazai abroncspiac – a két- és négykerekűekre vásárolt új köpenyek mennyisége meghaladta a hárommillió darabot.

 

Ma tette közzé Magyar Gumiabroncs Szövetség, hogy pontosan hány abroncsot vettünk tavaly, s a számokat látva tisztán látszik, hogy egyre több az autó és a motor útjainkon. Erre utal, hogy most először 3,1 millió darab (!) köpeny talált gazdára egy év alatt, amiből 2,42 milliót szereltek hagyományos felépítésű személyautókra, illetve furgonokra, 182 ezret SUV-kre és 58 000 darabot motorkerékpárokra.

A hazai gazdaság jó teljesítményét jelzi, hogy a magáncélú, azaz személygépkocsi- és motorabroncsok bővülése mellett soha nem látott méretűre nőtt a nehézgépjármű gumiabroncsok értékesítése is – mondta a számok kapcsán Hunyadi Szabolcs, a Magyar Gumiabroncs Szövetség elnöke (Kép: R17.hu)

Nagyjából 170 000 rendszámos nagymotor fut itthon, vagyis az 58 ezer darab új abroncs azt jelenti, hogy nagyjából minden harmadik motoros vett egy új gumit 2018-ban. Ebből persze az is leszűrhető, hogy a többség nem minden szezonban vesz újat, ami a 12-15 ezer kilométert tudó túraabroncsok és a tömegével elérhető használt köpenyek mellett nem is csoda.

Continental 2019

Facebook Comments

4 Comments

  1. József Szamuráj Szilágyi

    Ja. Látni is, túl sok az ember az utakon.

    1. Első kézből cáfolom 😀 Nekem hetek alatt elfogyott a ZZR minősíthetetlenül trágya gyári abroncsa, a BT014 🙁

  2. Turo Peter Turcsinszky

    Kettot minden evben veszek. Szoval maset en letudom 😉

Válasz