Rekordmennyiségű motorgumit vettünk tavaly

Rekordmennyiségű motorgumit vettünk tavaly

- Kategória: Hírek
4

Tavaly új csúcsot ért el a hazai abroncspiac – a két- és négykerekűekre vásárolt új köpenyek mennyisége meghaladta a hárommillió darabot.

Ma tette közzé Magyar Gumiabroncs Szövetség, hogy pontosan hány abroncsot vettünk tavaly, s a számokat látva tisztán látszik, hogy egyre több az autó és a motor útjainkon. Erre utal, hogy most először 3,1 millió darab (!) köpeny talált gazdára egy év alatt, amiből 2,42 milliót szereltek hagyományos felépítésű személyautókra, illetve furgonokra, 182 ezret SUV-kre és 58 000 darabot motorkerékpárokra.

A hazai gazdaság jó teljesítményét jelzi, hogy a magáncélú, azaz személygépkocsi- és motorabroncsok bővülése mellett soha nem látott méretűre nőtt a nehézgépjármű gumiabroncsok értékesítése is – mondta a számok kapcsán Hunyadi Szabolcs, a Magyar Gumiabroncs Szövetség elnöke (Kép: R17.hu)

Nagyjából 170 000 rendszámos nagymotor fut itthon, vagyis az 58 ezer darab új abroncs azt jelenti, hogy nagyjából minden harmadik motoros vett egy új gumit 2018-ban. Ebből persze az is leszűrhető, hogy a többség nem minden szezonban vesz újat, ami a 12-15 ezer kilométert tudó túraabroncsok és a tömegével elérhető használt köpenyek mellett nem is csoda.

4sr HUngary