Egy hónapra jogsi nélkül marad, aki vezetés közben telefonál

Egy hónapra jogsi nélkül marad, aki vezetés közben telefonál

- Kategória: Hírek
3

Gyorsan tegyük hozzá: sajnos nem Magyarországon... Az ötlet egy román képviselő fejéből pattant ki, és már zajlik róla a vita, hogy mikor és milyen formában vezessék be.

Miként itthon, úgy tőlünk keletre is sok gondot okoz és gyakori veszélyforrás a vezetés közben kézben tartott mobil, ezért a román döntéshozók most úgy határoztak, drákói szigorral lépnek fel ellene - írta a Transindex. Ha már megszövegezték a javaslatot, gyorsan ki is bővítették a tiltólistás eszközöket: nem lehet semmilyen kép- vagy videórögzítésre szolgáló eszköz a sofőr kezében, beleértve mobilokat, táblagépeket, kamerákat stb.

Tudtad?

Itthon csupán tízezer forintos helyszíni bírsággal sújtható az, aki „vezetés közben kézben tartott mobil rádiótelefont használ”. Nem csoda, hogy olyan sokan szegnek szabályt, mikor a mobiljuk hússzor többe került, mint az érte kapott csekk... Ideje lenne itthon is szigorítani - nem?

Egy hónap eltiltás egy telefonért

Ha elfogadják a javaslatot, akkor a kihirdetés után hatvan nappal életbe is lép, és onnantól bármelyik renitens vezetőt azonnal egy hónapra „kivonhatják a forgalomból”. Emellett 10-20 büntetőpont is jár érte, szóval ha valaki román vállalkozáson töri a fejét, szerintem a telefontartó és a kihangosító lesz az idei nyár slágerterméke...

Egy hívás - egy hónap jogsi nélkül. Igazságos, nem?

Kedves Olvasók! Ti hogy látjátok? Túlzás az egy hónap eltiltás mobilozásért, vagy igenis kell a szigor, hogy végleg eltűnjön ez a rossz szokás az utakról?

Continental 2019