Megint egy erős kihívó: Zero SR/F - 2019

Megint egy erős kihívó: Zero SR/F - 2019

- Kategória: Hírek

A tengerentúli gyártó egyértelműen ez európai vásárlókat célozza meg új elektromos motorjával, amely nyomatékosabb, mint bármelyik benzines vetélytársa, és a feltöltése is nevetségesen rövid ideig tart.

Leleplezték a Zero legújabb csupaszmotorját, a 190 Nm-es (!) forgatónyomatékkal büszkélkedő, és több mint százlovas SR/F-et. A ZF75-10 villanymotorral hajtott gép kétféle változatban érkezik az európai piacra, az olcsóbban három, míg a fullos modellben hat kilowattos gyorstöltő kapott helyet, amivel a gyártó szerint egy óra alatt szinte 100%-os töltöttség érhető el.

Zero SR/F: lenyűgöző adatok és vonzó árak

Hatalmas, 14,4 kWh-s akksicsomagja dacára mindössze 226 kilót nyom, vagyis a fenti teljesítménnyel és nyomatékkal simán felveszi a versenyt bármelyik benzines ellenfelével, és felszereltségére sem lehet panasz.

A Zero SR/F végsebessége kereken 200 km/óra, hatótávja pedig legfeljebb 322 kilométer városban, illetve 132 kilométer országúton - egész jó számok, nem?

Egyebek mellett személyre szabható érzékenységű kanyar-ABS és dőlésszög-érzékelős kipörgésgátló jár hozzá alapáron, mely egyébként az elektromos motorok piacán nem is túlzó, ugyanis a Zero ára - kiviteltől függően - átszámítva 6,5 és 7,5 millió forint között mozog. Ez ugyan nem kevés pénz, de a hasonlóan kiemelkedő, prémiumkategóriás nakedekkel összehasonlítva (pl. Yamaha MT-10 SP Tourer: 6 198 000 Ft, MV Agusta Brutale Corsa: 19 490 EUR, azaz kb. 6,2 millió Ft) egészen versenyképesnek mondható.

Continental 2019

Facebook Comments