Ismét hegyi felfutó Kisnémediben

Ismét hegyi felfutó Kisnémediben

- Kategória: Hírek
0

Tavaly elmaradt a legendás verseny, de idén arra készül a Fóti Motorbarátok Köre (FMBK), hogy augusztus közepén újból megrendezi a háromnapos veterános fesztivált a Pest megyei településen.

Valószínűleg minden oldtimeres csalódással vette tudomásul 2018-ban, hogy nem tartják meg a szezon egyik leghangulatosabb autós és motoros átlagtartó hegyi felfutóját. Bár az FMBK csapata nagyon készült, a két érintett településen, Kisnémediben és Püspökszilágyon közműfelújítási munkákat végeztek, így a szervezők kénytelenek voltak lemondani a programról.

Mit jelent az átlagtartó versenyzés?

A hazai hegyi felfutó bajnoki sorozat menetpróbáin nem a gyorsaság számít, hanem a minél pontosabb időtartás. Két futamot teljesít mindenki, és az lesz a győztes, akinél a legkisebb különbséget mérik a két felfutás ideje között. Fontos, hogy a szabályok szerint az átlagsebesség nem haladhatja meg az 50 km/órát, a felelőtlenül száguldozókat pedig kizárják.

Tavaly hat motorkerékpáros és négy autós kategóriában hirdettek győztest a bajnokságban, és a háború előtti gépeket külön értékelték. A résztvevőknek nincs szükségük speciális ruhára vagy biztonsági kiegészítőkre, és a benevezett járműveknél sem előírás a versenyfelszerelés. Mivel a futamok zárt pályán zajlanak, az érvényes műszaki nélküli két- és négykerekűek is elindulhatnak a bajnokságban.

Ismét hegyi felfutó Kisnémediben

Most úgy tűnik, idén augusztus 16-18. között ismét lesz átlagtartó verseny a Váctól negyedórányira fekvő, a két falut összekötő aszfaltcsíkon, ekkor zajlik ugyanis a X. Kisnémedi-Püspökszilágy Menetpróba és a XXV. Jubileumi FMBK GULF Futam.

Hegyi felfutó Kisnémedi
A rendezvényen edzőfutamokat is tartanak, hogy a résztvevők megismerhessék a kanyargós hegyi szerpentin vonalvezetését. A menetek után jól esik a pihenés a hűs depóban

A rendezvény egyébként a hat állomásos Veterán Hegyi Felfutó Országos Bajnokság ötödik versenye lesz, a programról további információkat a www.fmbk.hu és a classicmotorsportclub.blog.hu oldalon olvashattok.