Olvasói: Friss részletek a parádsasvári ütközésről

Olvasói: Friss részletek a parádsasvári ütközésről

- Kategória: Gyorshírek

Roland felháborodva ragadt tollat - teljesen megértjük...

Sziasztok! Nem tudjátok, hogy lehet helyreigazítást kérni újságoknál? Az ok: láttam mai balesetet a Mátrában, és teljesen másképp történt, mint azt leírták! Felháborító!

1. Árokba hajtott egy motoros a 24-es úton. Na ez konkrétan hazugság, mert árokba lökték. Előzött egy autót, amelyiknek a vezetője nem nézett a tükörbe, és nekilökte a motort a szalagkorlátnak, és ezután hajtottak az árokba (ezért volt kitörve a GS kereke).

2. A motoros hátulról ment neki az autónak, ezért esett el. Megint kamu: a kocsi jobb bal oldala tört össze, és nem a hátulja - nézzétek csak meg a videót! Maga a sofőr mesélte el az Agria-nak, hogy „Családdal, kis gyerekkel haladtunk Parádsasvárról a Mátra felé. Egy kocsit akartunk megelőzni, kisoroltunk, de nem vettem észre a hátunk mögött jövő motort.”

Előzmény: autó és motor karambolja miatt teljesen lezárták a Mátrát átszelő 24-es utat

Persze az átlagember megint csak annyit jegyez meg, amit a cikk címében lát: Árokba hajtott a száguldó motoros... Köszönöm, ha megosztjátok! Jár nekik is az igazság!

Nyitókép: Agria TV

Continental 2019

Facebook Comments

14 Comments

 1. Az “igazság” az, hogy a Mátrába tipikusan a szabálykövető motorosok járnak, a megengedett sebességgel krúzolgatni abban a pár használható kanyarban. 😉 A nagy kérdés mindkét esetben az, hogy mi a pélónak kell veszélyes előzgetéseket bevállalni azon a környéken (pláne a kb. második melegebb tavaszi napon) – mert ugye a leírás alapján mindkét esetben ez volt a helyzet.

  1. Richárd Décsei

   Hol van itt szó arról, hogy száguldott a motoros vagy hogy bármilyen szabálytalanságot elkövetett? Lehet, hogy így történt, de semmi ilyesmi nincs leírva. Így azért kicsit túlzás rögtön pálcát törni a motoros felett.

   1. az én olvasatomban a motoros az autó mellett volt, különben nem ment volna az neki, és mi a frászt kerestt volna ott, ha nem előz? monduk ettől még az autós volt a hunyó, nem kérdés.

    1. Eszes Norbert

     A motoros mióta nem előzhet a mátrában? Ezen környezetben a kocsi volt a hibás, mert a motoros már benne volt az előzésben és a kocsi vezetője nem vette észre a motorost, mert nem a KRESZ szabályainak eljárva ment, és nem ellenőrizte, hogy őt előzi-e valaki, csak valsószínűleg már unta a tötymörgést a kanyarok közt valami lassú idióta miatt és előzött amint látott szabad helyet a szeme előtt, csak az a baj,hogy hátra nem nézett.

     Én valahogy így képzelem ezt el, de persze csak ennyit tudok amit olvastam.

     1. Edvi Lajos

      Nem arról van szó, hogy nem előzhet, hanem arról, hogy sokan hajmeresztő módon előznek! Sajnos nem egy példát tudna az ember felemlegetni a Mátrából (vagy egyéb hegyi szakaszokról), ahol néhány motorosnak “leszáll a rózsaszín köd” és ész nélkül húzza neki – és nem egyszer nem rajta múlik, hogy megússza vagy sem. (Ha motoron ülök, próbálom elkerülni a konfliktusokat – és főleg az autókat. Magyarul kerülöm az ütközés lehetőségét, mind a megválasztott haladási iránnyal, mind pedig a sebességgel. Azaz, nem megyek el az álló kocsik között ezerrel, és nem esek rá Mazsolára és Tádéra, mert tudom, hogy ők egymással vannak elfoglalva. – ha megnézed a kocsi sérülését, azon jól látszik, hogy nem simán a korlátnak tessékelte, hanem keményen ütköztek… egyértelműen az autós a hibás, de a motoron ülőt ez cseppet sem vigasztalja, és remélhetőleg már végiggondolta, mit is csinált rosszul.)

     2. Azt rontotta el, hogy elhitte a bizalmi elvet és hogy a KRESZ megvédi.
      Nem a motoros volt a hibás, de azért nem árt észben tartani, hogy az autósok nincsenek felkészülve egy motor dinamikájára.
      Belenézett a tükörbe, sehol senki, komótosan elkezdett előzni, azt meg nem vette számításba hogy addigra, teljesen szabályosan és normálisan közlekedve mellette lehet egy motoros, nem figyelt oda, mert egy autót észrevett volna a szeme sarkából.

      Gyakran előfordul. Főleg a szezon elején.

      Ezért motorosként, a többi közlekedő fejével is kell gondolkodni.
      Szerintem elég jól látszik, ha egy autó türelmetlen, előzéshez készül. Ilyen esetben ha el is kezdem előzni, úgy teszem azt, hogy számítok rá, hogy kiugorhat.
      Ilyenkor helyzettől függően, fékezéssel (gyakorolni kell az intenzív fékezést, hogy ne pánikból menjen…szerencsére a motor nem csak gyorsulásban, de lassulásban is nagyon jó), elhúzódással (ellenkormányzás), vagy nagy gázzal lehet védeni.

      Persze ettől még lehet védhetetlen helyzet, amit így a fotelből én nem tudok megítélni, de tisztában kell lenni a körülöttünk közlekedőkkel, és észben kell tartani, hogy törhetnek az életünkre.

   2. Hagyd. Ostoba troll. Maximum egy babettája van.

    1. Nocsak, eddig azt szajkóztad (egy általános iskolás kisdiák hevületével), hogy egyáltalán nincs motorom… A végén még az is kiderül, hogy többet motorozom, mint Te. 😉

 2. Slajchó Henrik Tamás

  Sok eszetlen motoros, azt hiszik övék a világ, mikor pedig meg van a baj, rögtön az autós a hibás, autósként sokszor dühöngök a sok szörnyűségek miatt amit a motorosok véghez visznek az utakon! Viszont autós is van aki letehetné a jogosítványát a szekrény aljára, mert azok között is akadnak agyatlanok!!! Elkeserítő sajnos!!!!!!

  1. Én meg napi szinten szidom a rengeteg autóst aki vakegér módjára vezet táblát, tükröt, jelzőlámpát, irányjelzőt nem ismerve….

   /EDIT
   Hétvégén meg arra keltem hogy a mentő/tűzoltó autó vezetője telitorokból kiabál a hangosbeszélőjébe hogy az autósok legyenek már kedvesek elengedni….

  2. Egyébként a posztot sikerült elolvasni mielőtt alákommenteltél?

   1. Imre Tálos

    Én is ezt akartam kérdezni tőle…

 3. Őriné Varga Adrienn

  Sziasztok! Az egyik érintett hozzátartozója vagyok. Nem a motoros volt a hibás…valóban le lettek szorítva. A hölgyet mentőhelikopter vitte el. Súllyos sérülései vannak:-(

  1. Köszönjük, és reméljük, hogy mielőbb meggyógyul a hölgy!

Válasz