Teljes útzár a mátrai 24-es úton

Teljes útzár a mátrai 24-es úton

- Kategória: Gyorshírek

Az elmúlt egy napban több súlyos sérüléssel járó motorbaleset történt hazánk útjain, az utolsó éppen néhány perccel ezelőtt a Mátrában.

A 24-es számú főút 24-es kilométerénél (azaz Parádsasvár közelében) ma délután kisodródott és árokba hajtott egy motorkerékpár az egyik kanyarban. A szemtanúk elmondása alapján egy autós szorította le őket, ezért sodródtak az árokba. Hála a védőruhának és a szerény tempónak, a vezető karcolások nélkül megúszta az esést, de utasához mentőhelikoptert hívtak az egyenruhások.

Helyszínelés a mai, Mátrában történt balesetnél (Kép forrása: Police.hu). Helyszíni beszámolók szerint egy autós szorította le a BMW R 1200 GS-sel túrázó párt az útról

Az utat teljes szélességében lezárták, és csak Gyöngyös irányába lehet kerülni, tehát aki most indulna Mátrázni, inkább válasszon másik célpontot.

A mátrai incidenssel szinte egy időben Gyulafirátót közelébe riasztották a mentőket, akik egy súlyosan sérült, mentőhelikoptert igénylő motoros miatt szálltak ki a helyszínre.

Kép forrása: PMKI Cegléd HTP

Ott egy hölgy előzött figyelmetlenül, és a manőver közben autójával nekiütközött a szemből szabályosan érkező motorosnak, akit nyílt töréssel szállítottak kórházba.

Fekete hétvége az utakon

Sajnos ez a víkend sem telt el súlyos, vétlen félként elszenvedett motorbalesetek nélkül: Makón a Kölcsey utcában, Cegléden pedig a Pesti úton gázoltak motorost (mindkét balesetben két-két motoros sérült meg, közöttük egy gyermek), míg Abonyban egy kisteherautó lökött egy motorost egy másik személyautónak, s itt a motor vezetője olyan súlyosan sérült, hogy a helyszínen életét veszítette.

Nem véletlenül hangoztatták a motorosrendőrök - és üzenték a Híradón keresztül az egész országnak -, hogy még körültekintőbb vezetést várnak el az autósoktól most, hogy egyre több a motoros az utakon. Mi sem tehetünk mást: önmérsékletre - és minél több, tudatos gyakorlásra - buzdítjuk a kétkerekűeket, és arra kérjük a sofőröket, hogy a megszokottnál is körültekintőbben vezessenek. Köszönjük!

Frissítve: 2019. 03. 31.

Egy szemtanú elmondása és a helyszíni videó alapján úgy fest, hogy egy autóval ütközött a GS, és ezért hajtott árokba. Részletek: Nem árokba hajtott, hanem árokba lökték - videó a parádi helyszínelésről.

Continental 2019

Facebook Comments