A közlekedés jövője: Összefog a négy japán motorgyár

A közlekedés jövője: Összefog a négy japán motorgyár

- Kategória: Hírek

Összefog a négy nagy japán gyártó, a Honda, a Kawasaki, a Suzuki, valamint a Yamaha, és a jövőben közösen fejlesztik a tiszta üzemű motorok áramforrásait.

Együttműködésük célja, hogy kidolgozzanak egy új akkumulátorszabványt, tehát azonos méretű, egymással felcserélhető telepek legyenek a négy márka motorjaiban, melyek a rivális cégek által telepített töltőhálózatot is használhatják. Ez alapvetően meghatározza, hogy milyen erőforrások és hajtásláncok lesznek a jövő kétkerekűiben, és jó esély van rá, hogy az európai, illetve tengerentúli gyárak is csatlakoznak a kvartetthez, legalább is ez lenne a leglogikusabb lépés.

Cserélhető, szabványos méretű „kazettás” akkumulátor a Honda PCX Hybridben

A Honda máris megtette az első lépést, és piacra dobta a hibridhajtású, szabványosított, pillanatok alatt cserélhető akksikkal felszerelt PCX robogót, sőt a cég már meg is kezdte az országos töltő- és cserehálózat kiépítését. Minden jel arra mutat, hogy a távol-keleti márkák szorosabbra fűzik kapcsolataikat, és a jövőben több közös projektjük indulhat, melyek mindegyike az elektromos motorok elterjedését szolgálja.

Zsigmond panaszméltatlansága

Facebook Comments