Együtt a motorosokért: Continental és a Safety Hungary

Együtt a motorosokért: Continental és a Safety Hungary

- Kategória: Hírek
0

Tagadhatatlan, hogy az egyjárműves motorbalesetek zöme vezetői hiba miatt következik be, ezért életbevágóan fontos a minél hatékonyabb vezetéstechnikai tréningek népszerűsítése. Felismerték ezt a Continentalnál is, és összefogtak az egyik legismertebb hazai sulival, hogy közösen tegyenek valamit a motorosok biztonságáért.

Közel 50 éve indult útjára Japánban az a motoros vezetéstechnikai továbbképzési módszer, amelynek célja a tudatos motorkezelés fejlesztése és ezen keresztül a motoros balesetek megelőzése. Világszerte 36 országban működnek a módszert alkalmazó vezetéstechnikai központok, s a tréning hatékonyságáról árulkodik, hogy a Honda Safety Institute (HSI), azaz a márka Barcelonában található vezetéstechnikai intézete megszerezte az Európai Képzési Minősítést (European Training Quality Label). Ezt csak a legjobb vezetéstechnikai oktatások érdemelhetik ki, s azt követően ítélték a Honda tréningjének, hogy a Német Közlekedésbiztonsági Tanács (Deutscher Verkehrssicherheitsrat) döntéshozói személyesen próbálták ki a képzést.

continental
Egész Európában csak 27 képzés nyerte el a díjat, közöttük a Honda spanyolországi komplexuma

Magyarországon tíz évvel ezelőtt kezdte meg a munkáját a Safety-Hungary Motoros Vezetéstechnikai Központ, amelynek tevékenysége most – a névadó Continentallal együttműködve – új szintre lép.

Safety Hungary és Continental a motorosok biztonságáért

A Continental Safety-Hungary Motorkerékpár Vezetéstechnikai Képzés keretében évente több mint 1300 motorost oktatnak, de az együttműködés nem merül ki ennyiben. 2019-től kezdve évente mintegy ötezer 8-18 éves diák számára szerveznek közlekedésbiztonsági foglalkozásokat, melyen képzett oktatókkal hívják fel a tanulók figyelmét a korosztályukat leginkább érintő közlekedési veszélyhelyzetekre és azok lehetséges elkerülésére.

continental
– A motorozás sokkal több, mint egyszerű gépkezelés. Itt azt tanulhatják meg a motorosok, hogy miként kerülhetik el a jellemző baleseteket – jelentették ki a Honda trénerei

Mindkét program fő szakmai partnere a Continental Hungaria, de a járművek közlekedésbiztonsági rendszereinek fejlesztésében élenjáró vállalat mellett fontos szerepet vállal a kezdeményezésben az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága, a Közlekedéstudományi Intézet, valamint a Honda Motor Europe Limited Magyarországi Fióktelepe is.

continental
Itt mi adjuk a motorokat, így nem kell félni az eldőlések következményeitől – mesélték a Safety Hungary oktatói

Az összefogás eredményeként juthatnak el az oktatók az ország szinte minden részén található tanintézményekbe, ahol térítésmentesen zajlik a diákok felkészítése. Szintén ennek az összefogásnak köszönhetően az ország legnagyobb motoros vezetéstechnikai központjában – ahol Magyarországon egyedüliként a központ járművein, külföldön képzett oktatók dolgoznak – kedvezményes áron fejleszthetik képességeiket a továbbképzésben részt vevő motorosok.

Kapcsolódó anyag: A legnépszerűbb motoros vezetéstechnikai tréningek Magyarországon