Ecsédi motoros búcsú és motoráldás 2019-ben is!

Ecsédi motoros búcsú és motoráldás 2019-ben is!

- Kategória: Hírek

A hagyományokhoz hűen immáron 13. alkalommal kerül megrendezésre a Motoros Búcsú - Kerékpárosok és Motorosok Zarándoklata az Ecséd település mellett található, festőien szép Szentkút völgyében. A részvétel természetesen most is ingyenes.

 

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány mint kezdeményezője a kiemelt eseménynek, s hű partnereink a szervezésben az Ecsédi Motoros Egyesület, a MOTaMOT - MOTOROSOK a MOTOROSOKÉRT Közhasznú Alapítvány, a Szkíta Motoros Egyesület, valamint a Felvidéki Motoros Barátaink és a Hunyadi Rend tagjai.

Továbbá idén is szervezett zarándoklattal csatlakoznak a MotorkerékPálosok közössége - mesélték a rendezők az idei összejövetel előtt.

Ecsédi motoros búcsú és motoráldás 2019-ben is!

Az idei rendezvény dátuma: 2019. május 17.-18.

Helyszín: Ecséd, Szentkút-völgye Boldogasszony kápolna (térkép)

- A rendezvény jubileumi alkalma jelentős fordulópont volt a szervező közösségek és szervezetek szempontjából, hiszen több mint tíz éve érkeznek motoros zarándokok eme kicsi kápolnához, hogy lelkileg feltöltődve, áldással kezdjék a motoros szezont. Ezért igyekeztünk az idei évre is kitenni magunkért, kissé szerény, de annál tartalmasabb programokat szervezni a vendégeknek.

Az alapítvány és a motoros civil szervezetek közös kiemelt eseményének keretében lesz sok-sok bemutató, előadás, lelkiségi és kulturális programok, valamint természetesen a hagyománynak megfelelően áldásban részesülnek az érkező motorosok.

Továbbá az előző évekhez hasonlóan idén is lehetőség lesz véradásra az érkező véradókamionban, sőt sor kerül egy különleges elsősegély-bemutatóra is, hiszen az életmentést és a baleset-megelőzést is a szívünkön viseljük. A véradásban partnereink a Magyar Vöröskereszt Hatvani Szervezetének munkatársai.

Ebben az évben is Teljes Búcsút nyerhet mindaz, aki ezen a napon a gyónáson és szent áldozáson részt vesz! - tették hozzá a rendezők, akik minden motorost szeretettel várnak az immáron 13. alkalommal megrendezett Búcsúra. További részletek és elérhetőség a Szentkút völgye hivatalos honlapján található.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz