Olvasói: Ne motorozz a holttérben, mert nem látlak!

Olvasói: Ne motorozz a holttérben, mert nem látlak!

- Kategória: Vélemény
4

Patrik fontos tanulságot szűrt le a ma reggeli gázolásból, ami sok motorosnak hasznos lehet, ezért levelét változtatás nélkül közreadjuk.

Sziasztok! Tudom, minden vezetéstechnikai tréningen elhangzik, most mégis muszáj vagyok ismételni: motorral soha nem haladunk a kocsik holtterében! Ma reggel sajnos szemtanúja voltam egy gázolás következményeinek, ami pont ezért következett be. Az útszűkület előtt (gondolom) egymás mellett haladt az autó és a motoros, majd a sofőr egyszerűen nekiment oldalról a motorosnak.

Reggeli órákban Balatonszentgyörgy M7 egy 70 év körüli úriember útszűkületnél rárántotta az autóját egy motorosra! Sajnos a motoros több csont törést is szenvedett! Természetesen a sofőrt egy motoros kísérte vissza, miután állítása szerint ö észre sem vette hogy neki lökte a szalagkorlátnak! Mindenki nagyon vigyázzon magára! (Kép forrása: Marian Attila/Akik szeretik a mocikat Facebook-csoport)

A „legszebb”, hogy a sofőr meg sem állt ezután! Motorosok kapták el és hozták vissza a cserbenhagyót. Jómagam már 11 éve motorozom, volt ilyen balesetem is, mint a mai. Mostani eszemmel úgy gondolom, három egyszerű lépéssel megelőzhető a dolog:

„Én is ilyennel kisteherautóval járok, és ezekből sokszor nem látni ki oldalra, illetve hátra...”
  1. Mindig kis sebességkülönbséggel közelítsd meg az előtted haladó autót! Fontos, hogy akkor is le tudj fékezni, ha váratlanul sávot vált!
  2. Viszont amint melléérsz, adj gázt! Így a lehető legkevesebb időt töltöd a holtterében!
  3. Ha zárt karosszériájú furgont előzöl, a szokottnál is legyél óvatosabb, és tarts nagyobb oldaltávolságot! Én is ilyennel kisteherautóval járok, és ezekből sokszor nem látni ki oldalra, illetve hátra. Ezért sokkal nehezebben észrevehetőek a motorosok és bicajosok!

Remélem, mielőbb felgyógyul az elütött motoros (ha jól láttam, éppen mentőhelikopter vitte kórházba)! A sofőr pedig „elnyeri méltó büntetését”!

Jó utat, kevesebb esőt és balesetmentes szezont kívánok minden motorosnak!

Üdvözlettel: Patrik

 

Continental 2019