Egyre többen motoroznak - mi figyelünk rájuk!

Egyre többen motoroznak - mi figyelünk rájuk!

- Kategória: Események, Hírek, Túra

Az ezredforduló óta megduplázódott a magyar nagymotorok száma: akkor 91 193 rendszámos gép volt itthon, most pedig megközelíti a 185 ezret. Felfigyeltek erre az OMV-nél is, és összefogtak az első hazai motorostúra-szervező társasággal, a Rhino Tours-szal, hogy meglepjék a motorosokat a Kanyarnapló nevű túraajánlóval.

Csak úgy szárnyal itthon a motorértékesítés: közel tízezer használt motorkerékpárt importálunk évente, s az új gépek forgalmára sem lehet panasz, hiszen az első félévben 2399-en vettek új motort, harmadával többen, mint 2018-ban. Egyre kelendőbbek a túragépek, ugyanakkor nem mindenki teheti meg, hogy maga mögött hagy csapot-papot, és eltűnik pár hétre az Alpok vagy a Kárpátok legszebb hágóira.

Kanyarnapló, az új túraajánló blog a Rhino Tours-tól és az OMV-től

Ezért az OMV és a Rhino Tours olyan túraajánlót indított útjára, amiben egy-két nap alatt bejárható, mégis izgalmas célpontok találhatóak.

OMV és a Rhino Tours a motoros túrázás népszerűsítéséért

Emellett a kutakon megkezdik a Caramba kifejezetten motorosoknak szánt termékeinek árusítását, így elérhető a töltőállomásokon a lánctisztító- és lánckenőspray, a lakkápoló és a sisak-, illetve plexitisztító is.

 „Egyre többen motoroznak, ami a hazai turizmusra is hatással lehet, hiszen a többcélú túragépekből adnak el a legtöbbet Magyarországon. Arra szeretnénk törekedni, hogy az úton lévők úgy gondoljanak az OMV-kutakra, ahol a tankolás mellett felfrissülhetnek, pihenhetnek, találkozhatnak a többiekkel.” – mondta Kováts Botond, az OMV marketing menedzsere.

Nem kell feltétlenül egész hetes túrára menned, hogy csodákat láss

A vállalat a kampány során a motoros túrákat szervező Rhino Tours utazási irodával is együttműködik: az OMV magyarországi oldalán, „Kanyarnapló” címmel túraötleteket és beszámolókat tesznek közzé, ezzel is inspirálva és támogatva a motorosokat.

„Manapság a túraszegmens növekszik a leginkább, ennek ellenére eddig kevés olyan töltőállomás volt itthon, amelyet kifejezetten motorosbarátként lehetne említeni. Ez nem véletlen, s reméljük, hogy egyre több motorosra nézve lesznek igazak Milan Kundera legendás szavai; „a motorbiciklijére görnyedő ember kiszakad az idő folytonosságából; kívül kerül az időn; másképp mondva eksztázisban van…” – mesélte Szimcsák Attila, a Rhino Tours alapítója, a Motoros Túrázás 1-2. útikönyvek társszerzője.

Ezentúl a legfontosabb motorápolási és motorozáshoz kapcsolódó termékeket is megtalálod az OMV-kutakon

Kanyarnapló - öt hasznos tanács túramotorosoknak

Nemcsak túraútvonalakkal, hanem hasznos tanácsokkal is szolgált Attila, aki csapatával már keresztül-kasul bejárta Európa és az USA legszebb tájait.

  1. Minden út előtt ellenőrizd ruhádat, életet menthet! Éppen ezért nem szabad rajta spórolni, mint ahogy az ápolásán sem - ritkán történik baleset, ezért a protektorok csak szökőévente jutnak szerephez, de akkor ezeken múlik a biztonságod!
  2. Immár jó ideje kaphatóak itthon is kifejezetten motorosoknak összeállított, helytakarékos elsősegély csomagok. Ennek mindenképpen jusson hely a dobozban, és ne csak azért, mert bírságot kaphatsz a hiánya miatt!
  3. A túra későbbi időszakára szánt élelmiszereket jól zárható csomagokba helyezd el. Ha kiborul, összekoszolja a ruháidat, vagy ha esetleg megromlik a meleg időjárásban, az a teljes utazást megkeserítheti. Lehet nálad édesség is, ami sokat segíthet, ha kimerült vagy és messze a legközelebbi étterem, de ebből olyat válassz, ami nem olvad el a melegben!
  4. Az út során apróbb műszaki gondok megoldását segítő szerszám legyen a csomagban vagy társaidnál. Multifunkciós eszközökkel helyet takaríthatunk meg. Kötelező elem a lánc-spray, ez sose maradjon otthon, de ha mégis, az OMV kutakon meg is veheted.
  5. Mindig gondolj a technikai eszközök (telefon, GPS, fényképező) előzetes töltésére, elempótlására is. Ha ez elmarad, a legszebb emlékeidről a végén csak mesélni tudsz majd.

Jó utat és remek időt kívánunk minden motoros túrázónak!

Continental 2019

Facebook Comments