Vizsgáztak a hamisított, kínai bukósisakok

Vizsgáztak a hamisított, kínai bukósisakok

- Kategória: Hírek
1

Megszólalásig olyan, mint az eredeti, de „valamiért” nem 500, hanem csak 50 dollárba kerül. Megmutatjuk, hogy miért...

Motorolajtól, a gyújtógyertyán át, egészen a kipufogókig szinte minden hamisítanak, ami a motorozáshoz kötődik. Jóllehet, ezekkel csak mérsékelt károkat okozhatsz, ha a feltűnően (pontosabban: hihetetlenül) olcsó portékát látva megfeledkezel róla, hogy ennyiért nem lehet eredeti.

Már az első próbán széttört a kínai bukósisak

Akárhogy is, a hamis alkatrésszel nem lehet nagyobb bajod, minthogy tönkremegy valami a motoron vagy megbüntet érte a rendőr, mert nem használható közúton. Nem úgy a bukósisak, hiszen a gagyi fejvédővel azt kockáztatod, hogy becsapódáskor nemes egyszerűséggel szétnyílik a fejeden, és akkor Isten óvjon a végzetes sérülésektől. Gondolj bele, ha tehetetlenül, 50 km/órával zuhanva így széttörik, akkor hogy viselkedne egy valódi balesetnél?

A legkisebb ütéstől is szétrepedt a sisak...

Vagyis ha látsz egy gyanúsan olcsó Arai, Shoei stb. sisakot egy névtelen webáruházban, akkor joggal kezdhetsz gyanakodni, hogy nem eredeti termékről van szó. Leárazások persze lehetnek, de ez általában 20-50 százalékos kedvezményt jelent, és nem azt, hogy 50 és 150 dollár között adják a 8-900 dolláros fejvédőt.

Ne kockáztass hát, vásárolj megbízható forrásból, mert az első igazoltatáskor vaskos bírság járhat a hamis sisakért. Arról nem beszélve, hogy nem védi meg a fejed ütközéskor.

Kapcsolódó anyag: Tíz jellemző tévhit a motoros bukósisakokról.

Continental 2019