Te mennyit motoroztál 24 óra alatt? Ő napi kétezret, egy héten át...

Te mennyit motoroztál 24 óra alatt? Ő napi kétezret, egy héten át...

- Kategória: Kiemelt cikk

Wendy Crockett történelmet írt: ő lett az első hölgy, aki megnyerte a híres-hírhedt Ironbutt Rallyt.

A Verseny 35 éves történetének első női győztese egy anno újonnan vásárolt, 2005-ös Yamaha FJR1300-zal állt rajthoz, amiben azóta már több mint 300 ezer kilométer van, de köszöni szépen, egyelőre zokszó nélkül tűri a megpróbáltatásokat.

Az idei Ironbutt Rally rajtja

Márpedig ezekből akad bőven, hiszen tulajdonosa ezúttal is 11 nap alatt motorozta körbe az USA-t, hogy leküzdje a 11 000 mérföldes, azaz 18 000 kilométeres versenytávot.

Wendy és FJR-je, ami saját maga szervizel - ennek is köszönhető, hogy túl a 300 ezer kilométeren is remek állapotban van a gép (Kép forrása: Canadamotoguide.com)

Wendy dolgát nehezítette, hogy ezúttal már alternatív útvonalak közül választhattak a résztvevők, és természetesen a nehezebben megközelíthetőek értek több pontot, így Wendy is a hosszabb, bonyolultabb utat választotta.

Wendy Crockett az Ironbutt új sztárja

Ez azzal járt, hogy végül 21 188 kilométert, azaz 12 999 mérföldet húzott le a másfél hét alatt, vagyis 11 napon át 1926 km/nap átlagot ért el!

Az extra pontokért eldugott földutakat kellett megkeresni a versenyzőknek, akik így is napi 1800-2000 kilométert tettek meg

Persze ehhez nagyon sok gyakorlásra, edzésre volt szüksége: nem véletlen, hogy már ötödször vett részt az Ironbutt Rallyn, és most először sikerült győznie. Gratulálunk a kitartó motoroshölgynek!

Frissítve:

Többen kételkedtek, hogy fizikailag lehetetlen 11 nap alatt húszezer kilométert motorozni. Valóban, a mi szemszögünkből ez teljesíthetetlen, de van pár tucat motoros az USA-ban, akinek ez az élete, és akár évről-évre belevágnak az embert próbáló kihívásba. Akárhogy is, a kétkedőknek itt az eredeti beszámoló és a részletes eredménylista, élen Wendyvel, aki egy híján 13 ezer mérföldet motorozott le 11 nap alatt.

Nyitókép: Canadamotoguide.com

BikersPoison

Facebook Comments

Válasz