Kiutasították az előreguruló motorosra támadó férfit

Kiutasították az előreguruló motorosra támadó férfit

- Kategória: Gyorshírek

A határátkelőknél nem kerülhetjük ki az álló sort, a gyakorlat mégis azt mutatja, hogy nem szólnak érte a határőrök. Sőt megvédik a motorost, ha emiatt bajba keveredik.

 

Egy évre kiutasította Magyarországról és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a két férfit, aki a röszkei határnál előbb egy motorossal, majd a határőrökkel került összetűzésbe. Az eset még kedden történt, amikor az autóban ülő család szóváltásba keveredett egy motorossal, aki megpróbált eléjük kerülni a sorban. Az egyik férfi kiabálás közben az öklét rázta a motoros feje mellett, mire odalépett egy rendőr, és felszólította hagyja abba, sőt eltolta a motorostól.

Vitából hivatalos személy elleni erőszak

Hiába nyugtatták az egyenruhások, ez csak olaj volt a tűzre: a feldühödött vádlott az őrmester, majd egy másik rendőr ruháját is megragadta, és maga felé kezdte húzni őket, egy harmadik határrendésznek pedig leszakította a rendfokozatjelzőjét. A másik vádlott közben megpróbálta a rendőröket eltolni az apjától.

határ
A kép illusztráció

Az őrizetbe vett két török férfi elismerte bűnösségét, az ügyészség pedig hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a vádlottakat egy év két hónap, másfél évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és egy évre kiutasította őket Magyarország területéről – az ítélet jogerős.

Kapcsolódó anyag: Szabálytalan a határon kikerülni a sort, mégsem szólnak érte

(MTI)

Continental 2019

Facebook Comments

11 Comments

 1. Kerdes.akkor elore mehetunk a sorok kozt vagy maskor mashol engem buntetnek meg ha eloremotorozok ?

  1. A cikk végén találod a linket – abban mindent leírt a szakértő a határátlépéssel kapcsolatban. Dióhéjban annyi, hogy sehol nem szabályos, de szinte mindenhol megtűrt a szokásjog alapján. Ha mégsem szabad előremenni, akkor se büntetnek, csak szólnak érte.

  2. A sorok között előre szabad gurulni, amennyiben elegendő hely áll rendelkezésre.. ezzel nem a motorosokat akarom megkérdőjelezni, hanem szimplán ez van leírva a KRESZ-ben

 2. József Szamuráj Szilágyi

  Helyes.

 3. Géza Nagy

  Ilyen melegben a beöltözött motoros ha nem megy előre rosszul lesz.
  Bécsben tapasztaltam nemrég motorozva, a belső sávban autózó befelé a mellette levők kifelé tartottak. Így a motorosok közöttük kényelmesen el tudtak menni, így csökkentve a dugót.

  1. Igen azt úgy hívják hogy Rettungsgasse.
   Nem ártana itthon sem betartatni attól függetlenül hogy nem a motorosok jókedvére teszik hanem a mentősök munkáját segítik elő.

 4. Gábor Hegedűs

  Pl. Németországban nem szoktak előregurulni a motorosok. Sokszor látom, hogy ha lenne hely akkor is kivárják a sorukat. Azt nem tudom, hogy büntetés jár-e érte vagy csak simán a rend mániájuknak köszönhető?

  1. Mindkettő… Itthon akkor is mindenki előresorolt, mikor még nem volt szabad 😉

  2. Plusz 30 fokban is kivárják a sort ? Nagyon nem mindegy hogy klímás kocsiban vagy bukósisakban beöltözve állsz a sorban. Egy próbát megér …..

  3. Németországban akkor sem gurulnának előre ha szabadna(egyébként tilos, de rendőre válogatja sokszor elnézik).
   A világ legbirkább népe a germán, a traktor után képesek 40-nel töttyögni hosszú km-eken keresztül úgy, hogy a sok járművet számláló sorban van 2-3 motoros is, a sokszáz lóerős Audikról BMW-kről meg különböző drága járgányokról nem is beszélve.
   Egy pöccintés volna neki a gázon, de még csak kis sem néz, hogy egyáltalán szabad -e az út.
   Kiskoruktól fogva beléjük van nevelve, hogy ne gondolkozzanak, ne akarjanak semmit, szimplán álljanak be a sorba és azt csinálják amit a többi, vagy amit a főnök mond… igazi rabszolga nép…

 5. Attila Gábor

  Határátkelőn mindig előre gurulok, de nem tolakszom be a sorba. Mindig kivárom amíg kérdő kézjeleimre beengednek. Az autósok jó fejek szoktak lenni. Ha nem az első, a második beenged és illően meg is köszönöm. Ez a toleranciáról és a kulturált viselkedésről szól. 🙂

Válasz