Kiutasították az előreguruló motorosra támadó férfit

Kiutasították az előreguruló motorosra támadó férfit

- Kategória: Gyorshírek
11

A határátkelőknél nem kerülhetjük ki az álló sort, a gyakorlat mégis azt mutatja, hogy nem szólnak érte a határőrök. Sőt megvédik a motorost, ha emiatt bajba keveredik.

Egy évre kiutasította Magyarországról és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a két férfit, aki a röszkei határnál előbb egy motorossal, majd a határőrökkel került összetűzésbe. Az eset még kedden történt, amikor az autóban ülő család szóváltásba keveredett egy motorossal, aki megpróbált eléjük kerülni a sorban. Az egyik férfi kiabálás közben az öklét rázta a motoros feje mellett, mire odalépett egy rendőr, és felszólította hagyja abba, sőt eltolta a motorostól.

Vitából hivatalos személy elleni erőszak

Hiába nyugtatták az egyenruhások, ez csak olaj volt a tűzre: a feldühödött vádlott az őrmester, majd egy másik rendőr ruháját is megragadta, és maga felé kezdte húzni őket, egy harmadik határrendésznek pedig leszakította a rendfokozatjelzőjét. A másik vádlott közben megpróbálta a rendőröket eltolni az apjától.

határ
A kép illusztráció

Az őrizetbe vett két török férfi elismerte bűnösségét, az ügyészség pedig hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a vádlottakat egy év két hónap, másfél évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és egy évre kiutasította őket Magyarország területéről – az ítélet jogerős.

Kapcsolódó anyag: Szabálytalan a határon kikerülni a sort, mégsem szólnak érte

(MTI)

Continental 2019