Egy hálás anyuka gyűjt az újabb mentőmotorra

Egy hálás anyuka gyűjt az újabb mentőmotorra

- Kategória: Cikkek, Közélet

Mintha egy jól megírt film lenne, úgy érkezett – kétkeréken – a segítség a fuldokló kisfiúhoz…

 

Törökné Tenk Dóri vagyok, kétgyermekes veszprémi édesanya. 2019. augusztus 31-én Balatonakarattyán egy kerthelyiségben ültünk le, egy karnyújtásnyira volt tőlünk egy játszótér kialakítva, trambulinnal. A gyerekek kérték, hadd ugráljanak egy kicsit ebéd előtt.

Gyorsan megvan a baj

Pár perc telt el, amikor a kislányunk (7 éves) kétségbeesetten elkezdett segítségért kiabálni, hogy Balázs, a bátyja (10 éves) nem kap levegőt. Odarohantunk, és szegényem nagyon rosszul nézett ki, a szemei kikerekedve már, semmi levegőt nem kapott, és nagyon fájlalta a hasát. Rosszul esett, mint kiderült… Minden lepergett a szemem előtt. Olyan borzasztó megtapasztalni, hogy tényleg egy pillanat alatt megvan a baj, és az ember elveszítheti “a mindenét”.

Kiabáltam, hogy hívjon valaki mentőt, de abban a pillanatban begurult egy motoros mentőorvos az udvarba, és azonnal megkezdte a segítségnyújtást. Fel sem fogta az agyam, hogy került oda ilyen gyorsan…

(Lám, nincsenek véletlenek: az étterem jó fej tulajdonosa minden nap vendégül látja az éppen szolgálatban álló motorost, így fordulhatott elő, hogy a hívás után egy perccel ott volt az ebédidőben a környéken járó mentőmotoros – a szerk.)

Dr. Vajda Márk – ő a mi segítőnk. Ő értesítette a mentőket, a szirénázó mentőautót bekísérte Veszprémbe, ott elmondott mindent az ügyeletes orvosnak. Szerencsére a gyermekünk jól érzi magát (lekopogom), két hét elteltével már ki merem jelenteni.

Azt sem tudjuk, hogy léteznek

Bevallom, korábban nem tudtam a motoros mentők létezéséről, de a kórházból hazaérve beleástam magam a róluk szóló cikkekbe, és beszéltem az alapítványuk marketingesével, Miával is telefonon. Egyszerűen nem hagy nyugodni a gondolat, hogy pénz hiányában csak 6 (igen, hat!) darab ilyen motor van az országban.

Mindenki át tudja érezni, ha egy szerettünk, vagy mi magunk bajban vagyunk (legyen szó egy rosszullétről vagy autóbalesetről), minden perc számít. Mindannyiunk érdeke ebben az országban, hogy minél több motoros mentő legyen az utakon, hiszen ha egy “motoros szakember” megkezdi a mentést már a mentőautó megérkezése előtt, az akár az életünket is megmentheti.

Így támogathatod a gyűjtést közvetlenül: a Magyar Mentőmotor Alapítvány számlaszáma: 10700392-49679304-51100005, és ne felejtsd el beírni a közleménybe: BALÁZS MOTOR. A név onnan ered, hogy Balázsnak hívják a megmentett kisfiút, ezért kapta ezt a nevet az akció.

Egy mentésre alkalmas motor nagyságrendileg 10 millió forint a felszereléssel együtt. Én ezt az összeget tűzöm ki célul, 2019.november 15-re szeretném összegyűjteni. Nem érzem lehetetlen küldetésnek, annyi jó ember van az országban! – áll a hálás anyuka levelében.

Aki beszállna az akcióba, az eredeti Facebook-bejegyzés hozzászólásai alatt jelentkezhet magánszemélyként vagy cégként – utóbbi esetben az adomány teljes egészében leírható. Ha további kérdésed lenne, keresd az Alapítvány irodavezetőjét, Orsit a varsanyi.orsolya@mentomotoralapitvany.hu címen, aki szívesen segít a jólelkű támogatóknak. köszönjük!

Képek: 6. Mentőmotoros nap a Hetényi Birtokon – Hegylakók Motoros Magazin/Pulai László

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz