Olvasói: „Néztem, mit csinál, aztán lehúztam róla a motort...”

Olvasói: „Néztem, mit csinál, aztán lehúztam róla a motort...”

- Kategória: Vélemény
21

Miért rossz ötlet kivágni a sorok közül, és leállósávon előzni? Ata tegnapi története sajnos nem végződik jól, de annál tanulságosabb.

Kedves Hegylakók! Tegnap, pénteken (szeptember 6-án) az M3-as bevezetőjén, reggel fél hét körül az autósorok között haladtam előre. Nyugodt tempóban szoktam motorozni, hogy meg tudjak állni, ha az autósok váratlanul sávot váltanak. Egy yamahás kolléga utolért, de nem volt türelme mögöttem haladni, ezért bement a belső sáv bal szélére és a leállósávon kezdett előzni.

Két oldalról előzés? Rossz ötlet!

Ez elég kellemetlen volt nekem, mert a tőle megijedt autósok sorra elém húzták a kocsijukat, amire valószínűleg nem is gondolt a kolléga. Így előzött meg 4-5 autót, majd visszajött a két sáv közé, rögtön elém, és kilőtt a kocsisorok között...

Szokás szerint lassan cammogtak, araszoltak a sofőrök, de bőven hagytak helyet a motoroknak, ezért jó tempóban haladtam közöttük, mégsem tudtam utolérni a Yamahát. Gyorsan távolodott tőlem, de még éppen láttam, amikor váratlanul a belső sávban haladó autó sávot váltott, és szegény yamahás nem tudott mit csinálni, belerohant. Ez tőlem kb. 100 m-re történt, mindent tökéletesen láttam. Tiszta sor, hogy esélye sem volt a srácnak kikerülni vagy megállni.

A kép illusztráció

Magatehetetlenül átrepült az autón, a motor pedig ráesett. Egyből mindenki leállt, odasiettem, és először is leemeltem a srácról a még mindig járó motorját. Közben a többiek hívták a mentőt, az autót vezető hölgy a motoros mellé térdelt és próbált segíteni neki, szinte sírt, miközben az M3-as teljesen beállt közvetlenül az újpesti kihajtó előtt. Nagyon sajnáltam a srácot, remélem mielőbb felépül, története pedig tanulságul szolgálhat a többi, városban motorozó kollégának.

Üdvözlettel,

Ata

Kapcsolódó anyag: A sorok között előregurulás szabályai egy helyen

(Nyitókép: MTI)

Continental 2019