Húsz év után tempót vált a Harley-Davidson Open Road Fest

Húsz év után tempót vált a Harley-Davidson Open Road Fest

- Kategória: Hírek

Jövőre szünetet tart Harley-Davidson Open Road Fest szervezőgárdája, hogy 2021-ben teljesen megújult formában térhessen vissza.

„Mérföldkőhöz érkezett a fesztivál, 20 év után elérkezettnek látjuk az időt, hogy új utakra tereljük a rendezvényt. Az újjászületéshez azonban időre van szükség, ezért úgy döntöttünk, hogy egy év ’alkotói szabadságra’ megyünk és 2021-ben rendezzük meg a következő, immáron 21. Open Road Festet.” – nyilatkozta Dobai Attila, a fesztivál igazgatója

Két év múlva tér vissza Alsóörsre az Open Road Fest

Kevés olyan motoros van hazánkban, aki ne hallott volna a legendás Open Road Festről. A fesztivál történelmének húsz éve alatt több százezer motoros és zenerajongó fordult meg Alsóörsön, hogy élvezzék a Balatont, a napsütést, a közös motoros túrákat, felvonulást, és nem utolsó sorban az esti koncerteket, bulikat.

Alsóörs és a fesztivál neve összeforrt, ahogy azt a Strand sétányon álló fa motoros szobor is mutatja. Minden év június első hétvégéjén a Balaton megtelt motordübörgéssel és zenével.

Olyan világsztárok léptek fel, mint a Motorhead, Ten Years After, Europe, Alphaville, Hot Chocolate, Bonny Tyler és még sorolhatnánk. A fesztiválozók közül sokan nemcsak hazánkból, hanem külföldről is évről-évre visszajártak, hogy arra a 4 napra együtt éljék meg a ’Feel the Freedom’ életérzést.

A fesztivál életében most új fejezet kezdődik, a jövőbeli tervekről még korai lenne beszélni, de érdemes lesz a fesztivál weboldalát és Facebook oldalát követni majd a legfrissebb hírekért! „2021-ben újra találkozunk, addig is széles utat, vigyázzatok magatokra” - áll a szervezők közleményében.

Frissítve: Nem fogy a Harley?

Csak nemrég jelent meg a cikk, de máris három levelet/üzenetet kaptunk, amiben nagyjából ugyanazt kérdezték a motorosok: bajban van a Harley, hogy már most, háromnegyed évvel a nyári szezon előtt lemond a húsz éve sikeres találkozóról?

Egyre népszerűbb az amerikai V2-es: idén pont másfélszer annyi (!) Harley-t adtak el Magyarországon, mint 2018-ban

Nos, aligha anyagi okok állnak a háttérben hiszen idén kifejezetten jól fut a Harley szekere. Hamarosan Magyarországra is megérkezik az első LiveWire, amivel új fejezet kezdődik a márka életében, s eközben a „hagyományos” Harley-k forgalmára sem lehet panasz. A DATAHOUSE nyár végi összesítése is megerősíti ezt:

tavaly augusztusig 57 Harley-Davidson talált gazdára, 2019-ben pedig már 85, amivel a olyan nagy márkákat előzött meg a H-D, mint a Ducati, a Triumph, a Moto Guzzi vagy éppen az Aprilia.

Aggodalomra tehát semmi ok, de ettől függetlenül 2020-ban elmarad a húszéves hagyományokra visszatekintő fesztivál.

Continental 2019

Facebook Comments

1 Comment

  1. Alberti Zoltán

    Emlékeztek,volt már ilyen (Újszilvás) ott is így kezdődött, na,na,és mi lett belőle?

Válasz