Videó: Motorosok és rendőrök a „Mátrázásról”

Videó: Motorosok és rendőrök a „Mátrázásról”

- Kategória: Hírek

Zsaruk és motorosok értékelték a legnépszerűbb hazai szerpentint, pontosabban az ott közlekedőket. Aligha lehetne ennél lesújtóbb a mérleg, de azért akad jó hír is.

 

Állandó olvasóink megszokhatták, hogy rendre beszámolunk a motorosokat jó színben feltüntető hírekről, de nem rejtjük véka alá azt sem, ha bírálnak minket. Sajnos most ez utóbbi jön, mégpedig a rendőrök és a motorosok tollából – ezt látták idén a 24-esen.

Mégis kit akarsz legyőzni?

Kezdésként nézzük Zsolt videóját, amiben összegyűjtötte, mit látott a nemrég alaposan felújított és immáron motorosbarát korláttal szegélyezett 24-es úton:

Azt hiszed, ez egy egész nyári összeállítás? Sajnos nem: egy őszi délutánon hat perc (!) alatt történt az összes manőver, leszámítva az utolsó esést, amit nyár végén vett fel Zsolt

A videó készítője nem is hagyta szó nélkül, amit látott:

Csodálkoztok, hogy az autósok így vélekednek rólunk? Hogy tele a Mátra rendőrrel?  Muszáj a csordaszellemnek engedni, és csak azért is előzni, mert az előtted haladó bevállalta? Mégis kit akarsz legyőzni? Nem akarlak leszólni, nem is dolgom, ezért csak kérdezem: Ennyit ér neked egy kanyar, az életed vagy a szembejövő motorosé? Lehet, rutinos vagy, de ez nem versenypálya: nem tudhatod, miként reagál a megelőzött vagy szembejövő, és hiába vagy rutinos, ha ő nem az… 

Ezer méteres hatótávú sisakbeszélő féláron, csak itt – részletekért KATT a képre!

Nem a helyi motorosok hibáznak a Mátrában

Ha ez önmagában nem lenne elég beszédes, itt a rendőrök 2019-es statisztikája, mely ráadásul nem is teljes: csak a tavasztól augusztus végéig terjedő időszakban készült. Vágjunk is a közepébe a leglesújtóbb adattal:

Országos átlagban a többjárműves balesetek 70-75%-ában vétlenek a motorosok, de Heves megyében pont fordított az arány. Negyven ütközésből 32-ben állapították meg a motorvezető vétkességét…

Amellett se menjünk el szó nélkül, hogy a sérüléssel járó karambolok 81%-ában a gyorshajtás volt a kiváltó ok, és a negyven heves megyei baleset harmada (!) a 24-es úton történt.

Mátra
Közúti ellenőrzés a Mátrában. A motorosok mellett szól, hogy az átfogó akciók dacára csak a megállítottak 4-5 százalékánál találnak valamilyen hibát (Kép: Police.hu)

Végül pedig kiemelték a zsaruk, hogy elsősorban nem a helyiekkel van gond: a balesetet okozók közel 70%-a nem heves megyei motoros volt, csak egy napra vagy hétvégére érkezett a Mátrába.

Continental 2019

Facebook Comments

22 Comments

 1. Itt lakok a mátra lábánál. Az a durva, hogy ez tényleg így van. Egy nyári hétvégén naponta 5x lehet hallani hogy szirénázva robog fel a mentőkocsi. A hungaroring nem “ordít” úgy mint a mátra. Ki kellene már szűrni az önjelölt rossikat.

 2. Szezonban messzire-messzire elkerülni!

  1. Ortó Zsolt

   Inkább csak hétvégén. Hétköznap lehet keringeni, tegnap is voltunk a cimborammal, kb 7-en lehettünk fent. Három nappal ezelőtt meg én és a két cimborám voltunk és akkor csak mi voltunk hárman, lefelé menet amikor már mentünk haza akkor találkoztunk két motorossal, de nyáron is hétköznap jóval kevesebben vannak.

   1. Minek keringjek, amikor az oda-vissza üzemanyag árából egész nap mehetek Kakucson vagy ha még pár ezrest rádobok, akkor az Euroringen… Mindkettő nagyobb élmény, mint az a (idiótákkal szaturált) pár km a Mátrában.

  2. De hogy a fenébe, mikor ott van dolgom?

   1. Szlajer trollnak csak babettája van, nem tudja mi az a motorozás.

    1. Bübü, az ügyvéd

     pedig azt mondta miutan megjott a 3 hetes turajarol ( norvegia????? ) atveszi a 0 km-es motorjat szeptemberben! : )))))
     de hogy hol-merre jart, mi a legujabb szerzemenye arrol nem szol a fama!

 3. Ez a behajtott rendszámos srác (0:11) esett tegnap a Mátrában?

 4. Lajos Bóc

  Bár ritkán járok hétvégén a Mátrában (most is 15-én, kedden voltam arra) de akkor tényleg ezt látom. Főleg ahol még fotózás is is folyik… És igen, miattuk általánosítanak az autósok is. 🙁

 5. Wilson Bruce

  És kedves motorosok (bár tudom , hogy meg fogtok enni….) de elmondanám, ha esetleg nem tudnátok, hogy a Mátra ominózus szakasza NEM csak a motorosokról szól. Mennek oda pihenni, sétálni , a tájban gyönyörködni, kikapcsolódni mások is, és sajnos egész nap nem a f…sz méregetős egoista, magamutogató motorosok hang-tuninggal felerősödött száguldozását szeretnék hallgatni… . Mert aki a MOTOROZÁST élvezi igazán, annak az összes szépségével együtt, annak nem az a fontos, hogy minél többen láthassák, hallhassák , hogy ki a fasza gyerek. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy MÁSOK IS közlekednek az úton, őket IS hazavárják.

  1. Lakatos Imre

   Motorosként teljesen egyet értek.

 6. Várady Balázs

  Itt lakok a Mátra lábánál és eszem ágában nincs felmenni hétvégén, – inkább megyek munka előtt vagy után egy-egy hétköznap mert sajnos mindkét oldalról nagyon durva dolgokat tapasztaltam a Mátrában.- A motorosok tényleg ide hordják az alföldről meg mindenfelől a motorjaikat és versenypályának nézik a Mátrát. Illetve sajnos nem egyszer előfordult már, hogy hosszú jól belátható egyenesben szabályos előzésnél rámhúzták a kormányt az autósok, hogy mit képzelek, őt nem fogom megelőzni
  .

  1. Valóban volt pár pofonra érdemes, veszélyes előzés, a videóban, de volt olyan is ahol nem volt különösebb parasztság, csak használta a motorja képességeit.

   A hétvégén én is kerülöm motorral a motorosok által kedvelt helyeket. Borzasztó sok a hülye, semmi élvezet így, veszélyről nem is szólva.
   Viszont az autósok is megérdemelnének néhány pofont.
   Rendszeresen levágják az íveket, és átjönnek az én sávomba. Felezőt meg sem merem már közelíteni, mert életveszély.

   Rossz szándékú autóssal nem nagyon találkoztam szerencsére. Manapság nem jellemző ez a leszorítósdi. Régen napi szinten voltak. Mondjuk elég dinamikus a motorom, ha próbálkozik akkor csak gyorsabban előzöm meg.

 7. Lehet azt csak ésszel, és nem a határon menni.
  Ha valaki 60-70el megy azt megelőzöm.

  Páran elkottázzák a dolgot ez benne van (egyéni hiba hogy nem tudja a korlátait).

  Aki meg oda megy “versenyezni”, az tényleg szánalom (nem itt kéne másokat veszélyeztetni).

  1. “Páran elkottázzák a dolgot ez benne van (egyéni hiba hogy nem tudja a korlátait).”

   Pont az a baj, hogy ez benne van. Ha nem lenne benne, a fenét se érdekelné.

 8. Géza Nagy

  Néha én is megfordulok ez a szakaszon, amíg tele volt az út kátyúval csak szerényen lehetett csapatni. Most hogy meg lett javítva a burkolat sokan mennek kanyarvadászatra. Szerintem ez erre nem igazán alkalmas. Rendőri jelenlétre lenne szükség!

 9. György Kulcsár

  A végén meg mindenki fel lesz háborodva, ha kitiltják a motorokat a Mátrából. Mert ennek csak az vet véget. Akkor mehet száguldozni Bugacra, ott legalább jó messze ellát.

 10. Peter Horváth

  Motorosként sajnos én is egyre inkább kiszorulok a szép és számomra élvezetes utakról, pl. a fent említett Mátrából is. Ennek legfőbb oka a hungarikumnak nevezhető közlekedési morál, amit a legtöbb motoros (és autós) egyszerűen veszélyhelyzeteket indikálva közlekedik! Magyarországon nagyon kevés a jó minőségű, alacsony forgalmú, jól motorozható útvonal, de ezeket már ellepték (Héreg, 82, 83, stb.) az önjelölt versenyzők, ezért már csak külföldre indulok útnak.

 11. Aki 40-el akar a busz mogott motorozni az minek megy oda?

  1. Maróti András

   Mert záróvonal volt. Egyéb buta kérdés?

   1. A sebességhatárt nem kell betartani, csak a záróvonalat?

Válasz