Új szerepben a civil rendőrautók

Új szerepben a civil rendőrautók

- Kategória: Hírek

Ahogy közeledik a karácsony, úgy nő a forgalom a belvárosban és sajnos egyre több a szabálytalanság. Kapóra jöttek a jelöletlen kocsik, hogy kiszűrjék a tiloson áthajtó, vezetés közben mobilozó sofőröket…

 

Lám, ezúttal sem kellett „letolni” az autósokat, hogy szabálytalankodjanak – újabb erős videó arról, hogy nem a zsaruk kényszerítik ki a dolgot. Csupán néhány napot voltak kint a korábbi riportunkban megszólalt civilautós rendőrök, de máris 72 esetben láttak olyan szabálysértést, ami miatt közbeléptek:

– záróvonal átlépése miatt 12,

– buszsávban közlekedés miatt 11,

– mobiltelefonálás miatt 10,

– gyorshajtás miatt 7 sofőrt bírságoltak meg.

Viccesen csak „Pofátlan(TAN)ítás” lett a december 23-ig tartó, civilautós ellenőrzés szlogenje. Ez a hitelesített FAMA III rögzíti a kihágásokat

Ha nem látnak rendőrautót, akkor bátrabban szabálytalankodnak

Emellett lebukott néhány mozgáskorlátozott-parkolóban álló autós, akadt tilosban, vészvillogóval lerakott verda és összesen 12-en mentek át a piros lámpán, csak mert nem láttak rendőrt a közelben (pedig ott ment mögöttük…). Ha valaki kamuzni próbált, csak megmutatták a rendőrautóból készült videót – azzal lehet vitatkozni, ha szerinte mégis zöldön ment át piros helyett.

Szegény pizzafutár – pont a civil rendőrautó előtt ment át keresztben a négysávoson…

December 23-ig folytatódik az akció: kiszedik a sor elejére szabálytalanul, záróvonalon besoroló pofátlan sofőröket, de reszkethetnek a telefonáló, záróvonalon előző, buszsávban ügyeskedő autósok is – egészen karácsonyig járőröznek a hitelesített kamerával felszerelt, jelöletlen rendőrautók.

Kapcsolódó anyag: Interjú a civil rendőrautóban dolgozó zsaruval, aki mellesleg motoros…

Nyitókép: Vezda László/Police.hu

Continental 2019

Facebook Comments

4 Comments

  1. Ez dicséretes és kivánatos tevékenység mindenki érdekében. Csak azt nem értem, hogy miért csak Dec23-ig tart az akció? Miért nem folyamatos? Látjátok, ez itt baj…persze a Rendörség sajtóosztálya közben ki tud adni pár pozitiv kommunikációt és statisztikát, amig tart a kampány. Utána pedig minden megy tovább a régi mederben. Én nem tudok úgy átmenni Csehországon vagy Szlovákián, hogy útközben ne lássak pár intézkedést jelöletlen autóból. Nem lehetne ezeket a külföldi rendőrőket leszerződtetni, hogy időnként jöjjenek át az M7-M1-re is?

  2. Nem vénnek való

    Dícséretes…kár, hogy vidéken a nyomozók alól szedik ki a civil autókat, hogy azzal tudjanak trafizni. Nyomozni, figyelni feltünés nélkül meg legjobban csíkosból lehet…

  3. Rádóczy László

    Csak így tovább!
    Mehetne ez a hajtóvadászat egész évben, valamint kiegészíteném még az indokolatlanul lassan hajtókra is, ami véleményem szerint legalább ugyanolyan veszélyes, mint a gyorshajtó.

  4. Járhatnának odakint az év 365 napján!

Válasz