Új szerepben a civil rendőrautók

Új szerepben a civil rendőrautók

- Kategória: Hírek
4

Ahogy közeledik a karácsony, úgy nő a forgalom a belvárosban és sajnos egyre több a szabálytalanság. Kapóra jöttek a jelöletlen kocsik, hogy kiszűrjék a tiloson áthajtó, vezetés közben mobilozó sofőröket...

Lám, ezúttal sem kellett „letolni” az autósokat, hogy szabálytalankodjanak - újabb erős videó arról, hogy nem a zsaruk kényszerítik ki a dolgot. Csupán néhány napot voltak kint a korábbi riportunkban megszólalt civilautós rendőrök, de máris 72 esetben láttak olyan szabálysértést, ami miatt közbeléptek:

- záróvonal átlépése miatt 12,

- buszsávban közlekedés miatt 11,

- mobiltelefonálás miatt 10,

- gyorshajtás miatt 7 sofőrt bírságoltak meg.

Viccesen csak „Pofátlan(TAN)ítás” lett a december 23-ig tartó, civilautós ellenőrzés szlogenje. Ez a hitelesített FAMA III rögzíti a kihágásokat

Ha nem látnak rendőrautót, akkor bátrabban szabálytalankodnak

Emellett lebukott néhány mozgáskorlátozott-parkolóban álló autós, akadt tilosban, vészvillogóval lerakott verda és összesen 12-en mentek át a piros lámpán, csak mert nem láttak rendőrt a közelben (pedig ott ment mögöttük...). Ha valaki kamuzni próbált, csak megmutatták a rendőrautóból készült videót - azzal lehet vitatkozni, ha szerinte mégis zöldön ment át piros helyett.

Szegény pizzafutár - pont a civil rendőrautó előtt ment át keresztben a négysávoson...

December 23-ig folytatódik az akció: kiszedik a sor elejére szabálytalanul, záróvonalon besoroló pofátlan sofőröket, de reszkethetnek a telefonáló, záróvonalon előző, buszsávban ügyeskedő autósok is - egészen karácsonyig járőröznek a hitelesített kamerával felszerelt, jelöletlen rendőrautók.

Kapcsolódó anyag: Interjú a civil rendőrautóban dolgozó zsaruval, aki mellesleg motoros...

Nyitókép: Vezda László/Police.hu

Continental 2019