A benzinkutas válaszol: Továbbra is E5-öt árulunk, kár hisztizni

A benzinkutas válaszol: Továbbra is E5-öt árulunk, kár hisztizni

- Kategória: Gyorshírek
15

Kissé nyers Barna stílusa, de egy mondattal lezárja az E10 körül zajló hisztit: ha tartasz tőle, akkor ne olyat tankolj.

Sziasztok Hegylakók! Agybajt kapok a sok önjelölt szakértőtől, akik világvégét kiáltanak, mert duplájára nőtt a benzin etanoltartalma. Nekik üzenem, hogy

  • Nem a duplájára nőtt,
  • Nem a benziné, hanem az összes üzemanyagé.

Mindenki nyugodjon le, mert nem kétszer annyi lett az etanol, hanem „6,4-ről 8,2 százalékra nőtt a biológiai eredetű összetevők aránya.” Szó sincs világvégéről... - írja.

Nem muszáj E10-et tankolnod, csak ha szeretnél

Nálunk a benzinkúton is minden nap jön egy (több), aki felteszi a világ leghülyébb kérdéseit:

  • Ki téríti meg a kárt, ha tönkremegy a motor?
  • Hány nap alatt kell kiautóznom, hogy „ne romoljon meg”?
  • Ezt is csak nyáron szabad tankolni, mint az E85-öt?
Megnéztük: a legközelebbi benzinkúton valóban többféle E5-öt is árultak, az árkülönbség csak 15 forint volt az E10-zel szemben

Eszerint tudja, mi az E85, valószínűleg már használta is, most meg farkast kiált, mert 8% etanol lesz a benzinben... Ugyanazt mondom neki is, mint a többieknek:

ha tartasz tőle, akkor miért veszel E10-et?

Mi továbbra is E5-öt árulunk (pontosabban: továbbra is árulunk E5-öt), ráadásul szinte egy árban van az E10-zel. Azért bajlódik, mert az E5 (pl. 98-as, 100-as) 10-20 forinttal drágább?

Vagyis csak annyira kell félni az E10-től, mint laktózérzékenynek a házitejtől: ha tudod, hogy bajod lesz tőle, akkor ne azt vedd - ilyen egyszerű.

Kapcsolódó anyag: online lekérdezhető, hogy árt-e az E10 a motorodnak.

Continental 2019