GumiGuru: hol találok sportos abroncsot az öreg CB-hez?

GumiGuru: hol találok sportos abroncsot az öreg CB-hez?

- Kategória: Gumiguru

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! Már többször kisegítettetek, de ismét a tanácsotokra lenne szükségem egy PC32-es Honda CB500 kapcsán. Friss vétel, s a rajta lévő Metzeler Lasertec szett nincs valami meggyőző állapotban a kora miatt – szeretném élből cserélni. Itt jön a bibi: ami erre a motorra optimális lenne méretben (ugye R17: 110/80 + 130/80) az a Bridgestone BT45, de ilyet használtam anno a 250-es Hyosungomon is, és jó lenne valami tapadósabb. Hétvégéket a Mátrában kell helytállnia, de azért fusson el legalább 1520 ezret. A Metzeler Roadtec Z01-gyel szemeztem, de ha lazábban kezelem a méretet (elöl /70 a /80-as gumi helyett hátul pedig 140/70, hiszen a Thundersport 500 szériában is ezt használják a CB500-on), szóval így már ott lenne a Bridgestone S20.

Egyáltalán van ilyen abroncs?

A felsoroltak közül melyik lenne jó választás szerintetek? A már ismert BT45, a Roadtec Z01 esetleg méretet ugorva az S20? Vagy valami teljesen más? Összegezve: 15-20 ezer közötti élettartam, BT45-nél jobb dönthetőség, nedvestapadás kevésbé fontos.

Előre is köszönöm a válaszotokat!

 
VÁLASZ

Kedves Érdeklődő! Az opciók tárháza ebben az esetben nem túl széles, de akad kiút. Ilyen a Roadtec01  diagonál változata, sőt a Bridgestone is kész lett a BT46-os modellel erre az évre. A méretváltást ugyanakkor nem javaslom, a motor borzasztó bután nézne ki a /70-es első és szintén /70-es hátsó gumival, még akkor is, ha hátra szélesebbet szeretnél. Egyik sem váltómérete a másiknak, motornál egyébként sincs ilyen, mint ezt már többször megírtuk. Hidd el ezzel csúnyán felborítod az egyszer már kitalált gyári geometriát. Plusz tapadást és élettartamot pedig egyszerre pedig ne reméljünk – vagy egyik, vagy másik. Egyébként a legjobb döntésnek az általad is említett Metzelert mondanám. Mivel alapját a nagyobb gépekre szánt modell adja, annak minden pozitív tulajdonsága megjelenik a keskenyebb méretekben is. Mivel az egy sokak által kedvelt darab, így ezzel sem lesz gond és úgy ítélem meg a leírt elvárásoknak ez felel meg a legjobban.

Continental 2019

Facebook Comments

1 Comment

  1. Molnár Béla

    Nekem is ilyen gépem vak oktober óta és szintén gumicsere esedékes, Nekem a sportosság nem ennyire szempont inkább a turázás. Tartósság szempontjából akkor ez a gumi ajánlott?

Válasz