Meglepetés: máris megrendelhető az új BMW R18!

Meglepetés: máris megrendelhető az új BMW R18!

- Kategória: Hírek

Csak ősszel vehetik át új motorjaikat az R18 új tulajdonosai, ám akkora az érdeklődés, hogy a BMW már most megkezdte a valaha volt legnagyobb boxer árusítását.

 

Galéria – BMW R18

Most az is kiderült, hogy a tavaly prototípusként látott motor hamarosan, egészen pontosan már idén ősszel megvásárolható lesz, s azok jutnak hozzá először, akik most leadják az előrendelést a vasra.

Megkezdődött a BMW R18 előrendelése

A „Big Boxer” egy teljesen új fejlesztésű kéthengeres erőforrás, mely 1802 köbcentis, 107,1 mm furatú és 100 mm löketű – ez már önmagában lenyűgöző adatsor. Csúcsteljesítménye 91 LE (67 kW) 4750-es percenkénti fordulatszámnál, ami önmagában nem tűnik túl acélosnak, ám a 158 Nm-es (!) forgatónyomaték már annál inkább, hisz’ jelenleg az olyan nagyágyúk sem vehetik fel vele a versenyt, mint a Triumph Bobber (106 Nm) vagy a H-D Fat Boy 107 köbhüvelykes alapmodellje (145 Nm).

Ismét csúcsot döntött a BMW Motorrad

Még soha nem adott el egy év alatt annyi robogót és motorkerékpárt a BMW, mint 2019-ben. A 175 162 darab új gép 5,8 százalékos fejlődést jelent, s nincs kétségünk afelől, hogy idén is folytatódik az erős széria. Már csak azért is borítékolható a sikerük, mert – más gyártókkal ellentétben – valóságos offenzívát indítottak az EICMA-n – hét új modellt mutattak be tavaly ősszel, s hamarosan itt a nyolcadik 2020-as motorjuk, az R18 is.

Ráadásul az R18 kimondottan rugalmas lett – mesélték a tervezők -, ugyanis kettő- és négyezres fordulatszám között mindvégig 150 Nm feletti forgatónyomaték áll a vezető rendelkezésére.

Letisztult forma és bődületes nyomaték jellemzi a bajorok új boxerét

Ha neked is bejön az új boxer, az alábbi honlapon tudhatsz meg további részleteket a motorról: Megkezdődött a BMW R18 előrendelése.

Continental 2019

Facebook Comments

2 Comments

  1. Török Zoltán

    Értem, hogy ”csak” három kiló a foglaló, de mi van, ha meggondolom magam? Pl. ősszel kiderül, hogy megtankolva 357 kiló, én meg nem akarok betonkeverő súlyú motorral járni? Akkor bukom a foglalót, mint rendesen?!

    1. Ez – nagyjából – egységes: nem foglalót, hanem előleget fizetsz, azaz bármikor veszteség nélkül elállhatsz a vételtől. A linken egyébként részletesen leírják, mit lehet és mit nem előlegezés után.

Válasz