Rossi távozik, Quartararo jön a helyére

Rossi távozik, Quartararo jön a helyére

- Kategória: Hírek

Bombaként robbant a hír pár perccel ezelőtt, hogy a 2019-ben remeklő és legjobb újoncként bemutatkozó Fabio Quartararo váltja Valentino Rossit a Yamaha gyári csapatánál, a Doctor pedig idén valószínűleg szögre akasztja a sisakot.

Miután tegnap bejelentették Maverick Vinales hosszabbítását 2023-ig, már csak az volt a kérdés, hogy a negyvenes éveit taposó Doctor is vele tart-e a yamahás folytatásra. Nos, nem sokat kellett várnunk, ugyanis ma délután maga Rossi beszélt róla, hogy lemond a gyári ülésről, ami így Fabio Quartararóé lesz.

Fabio Quartararo váltja Rossit a Yamahánál

Nehezen elképzelhető, hogy Valentino megelégedne egy gyengébb technikával vagy privát csapatnál folytatná karrierjét, az pedig egyenesen kizárt, hogy ismét a Honda vagy a Ducati színeiben lépne pályára. Így aztán szinte biztossá vált, hogy idén láthatjuk utoljára a Doctort a GP-ben, az ifjú francia pedig gyári versenyzőként küzdhet 2021-től.

Helyet cserélnek? Ha Rossi mégis maradna, jó eséllyel az egyik Petronas Yamahát kapná meg teljes gyári támogatással

- Egyértelmű terveim, céljaim vannak a következő három évre - nyilatkozta a mindössze húszéves Fabio Quartararo a bejelentés után, arra célozva, hogy vb-címet szeretne nyerni a Yamahával. Rossi sokkal diplomatikusabban fogalmazott: - Döntenem kellett a folytatásról, de hiába kért erre a csapat, nekem több időre van szükségem ehhez. Folytatni szeretném, de nem dönthetek, csak az idei első néhány futam után, hogy tényleg ezt akarom-e. Mindenesetre a Yamaha felajánlotta a gyári technikát 2021-re is - összegezte a Doctor az elmúlt napok történéseit.

BikersPoison

Facebook Comments

Válasz