Himalayan Job – VI. rész – Csúcstámadás a hajnali kőomlás után

Himalayan Job – VI. rész – Csúcstámadás a hajnali kőomlás után

- Kategória: Cikkek, Események, Túra

Egy hazai túramotoros csapat – az USA felfedezése után – most a Himalája meghódítására indult, és a tagok látványos kisfilmet forgattak kalandjaikról. Himalayan Job, hatodik rész.

 

Eddig sem unatkoztunk, de most tényleg belecsaptunk a lecsóba: megpróbáltuk leküzdeni a világ második legmagasabb közúti hágóját. Persze most sem adta könnyen magát a préda…

Himalayan Job: Újabb kőomlások hátráltatnak, de nem adjuk fel!

Rögtön a hajnali órákban újabb kemény kihívás: kőomlás és vízátfolyás állta utunkat. Miután sikeresen átküzdöttük magunkat az akadályokon, megcéloztuk a hegytetőt, ahová hófalak között és a jobbára elmosott aszfalton vezetett az út. Meggi ebéd Sarchuban, rövid pihenő Pangban, majd irány a világ második legmagasabb – közúton elérhető hágója -, az 5359 méteren fekvő Tanglangla:

Útközben félelmetesen keskeny szerpentineken motorozunk, látszik szerencsétlenségek nyoma is – elég rémisztő. A 3500 méter magasan fekvő, harmincezer lakosú Lehbe érve leszervizeltetjük a motorokat, majd egy kiadós sétát teszünk ebben kellemes kis városban. Este kis hazai ízek, hogy felkészüljünk a másnapi nagy kihívásra, és végre feljussunk a Khardung La-ra – már alig várjuk!

Ha érdekel a történet folytatása, akkor iratkozz fel a YouTube-csatornámra, kattints a kis harang 🔔 ikonra, és minden újabb megjelenésről értesítést kapsz!

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz