Hasznos alkalmazások motorosoknak – III. rész – Megújult az RBiker!

Hasznos alkalmazások motorosoknak – III. rész – Megújult az RBiker!

- Kategória: Kiemelt cikk, Teszt

Új sorozatunkban körbejárunk és bemutatunk olyan hasznos alkalmazásokat, melyek létezését a XXI. század népszerű vívmányának, az okostelefonnak köszönhetjük. Ezúttal a túrázóknak segítünk egy remek, hazai fejlesztésű alkalmazással.

Sorozatunk harmadik részében egy olyan alkalmazást mutatunk be, mely magyar szakemberek tudását dicséri, és 2015-ös indulása óta már több mint 40 ezer motoros használja. Az RBiker széles körben ismert, de azt láttuk, hogy sokakhoz még nem jutott el a híre, így most kedvcsinálóként bemutatjuk az aktuális, sok újdonságot tartalmazó verzióját.

 

Végre motoroznál egy nagyot vagy a határnyitás után többnapos túrára indulnál, de nem tudod melyik alpesi utat vagy kilátót vedd célba? Sebaj, pont ebben segít az RBiker alkalmazás! Több tízezer feltöltött túra közül válogathatsz, amiben képeket és leírásokat is találsz olyan motorosoktól, akik elmentették kiruccanásaikat az applikációban. Olyan érdekes túrákat is megtekinthetünk, mint például Hevesi Béni transzkontinentális útja az SR125-ös postásmotorral Budapesttől Európa legnyugatibb pontjáig és vissza. A feltöltött információknak köszönhetően el tudod dönteni, hogy a motorod alkalmas arra az útra vagy továbblapozol, és másik, számodra ideálisabb célpontot választasz. Amennyiben már tapasztalt túrázó vagy, akkor is hasznos lehet az RBiker, hiszen sok-sok motorosnak szolgálhatsz hasznos tippekkel, útvonalakkal stb.

Egy korábbi túra képe – minden adatot ment az applikáció, így kiválaszthatjuk azt is, hogy az utolsó rögzítés vagy a teljes túra idejét mutassa, illetve az átlag- vagy csúcssebesség jelenjen meg

A fontosabb menüpontok, mint a rögzítés indítása és leállítása, fénykép feltöltése, illetve célpont kiválasztása könnyen, egy nyomásra elérhetőek.

RBiker: motorosoktól motorosoknak

Maguk a fejlesztők is tapasztalt motorosok, így nem feledkeztek meg arról sem, hogy kanyargás közben különböző igényeink lehetnek, így a közeli helyek menüpontban könnyen megtalálhatunk a túracélpontokon túl szállásokat vagy vendéglőket, de fontos lehet egy közeli benzinkút vagy motorszerviz is.

Alul a feltűnő, piros gomb érintésével indíthatjuk a túra „felvételét”

A túrák mentésén felül lehetőség van barátok felvételére az alkalmazáson keresztül, így bármikor nyomon követhetjük az általuk felfedezett útvonalakat is. A folyamatos frissítéseknek hála, még sokoldalúbbá vált az RBiker az elmúlt öt évben.

A legutolsó mérésre bökve folytathatjuk a túránkat, így összefűzve az egyes etapokat vagy napokat

A legfontosabb változtatások között meg kell említeni, hogy – az első kép alatt is leírt – maximális sebesség feltüntetése kellemetlen volt egyesek számára, így az aktuális 2.4.25-ös verzióban már átváltható átlagsebességre. Túrázás szempontjából nagyszerű fejlesztés, hogy több részletből is összefűzhető az út, így az utolsó mérés onnan folytatható, ahol legutóbb abbahagytuk – ez főként a többnapos kirándulásokon jöhet kapóra.

Kanyargós szerpentin előtt vagy után akarsz enni valamit? Mindegy, a menüben bármikor kiválaszthatod, mit szeretnél

Az RBiker alkalmazás rendszerkövetelményei:

Android esetében 9,9 megabájtot foglal, és legalább 4.2-es vagy újabb szoftverrel rendelkező készüléken fut. Amennyiben Apple terméken szeretnénk használni, akkor iOS 10 vagy annál újabb verzió, illetve 64,9 megabájt szabad helyre lesz szükség. Letöltés után telepítjük, gyorsan regisztrálunk vagy belépünk Fecebook-profillal, és már indulhat is a móka.

A QR-kódok (vagy a fenti Apple- és Android-linkek) segítségével máris letöltheted az RBiker alkalmazást. Mindent elmond a fejlesztők lelkiismeretes munkájáról, hogy 30-40 ezer felhasználó több mint ezer visszajelzése alapján 4,4-es osztályzatot kapott a Google Play-en és 4,9-et (!) az Apple Store-ban

Ha legközelebb megkérdezi valaki, hogy merre menjetek, csak kapd elő az applikációt, válaszd ki a legtávolabbi cukrászdát, és indulhat a túra! Ti milyen funkcióval bővítenétek még az RBikert? Töltsétek le az alkalmazást és küldjétek be ötleteiteket az RBiker.com oldalon!

Kapcsolódó anyag: A hasznos alkalmazások motorosoknak sorozat eddig megjelent részei

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz