Így engednek át a határon, ha Szlovákiába mennél motorozni

Így engednek át a határon, ha Szlovákiába mennél motorozni

- Kategória: Hírek

Eltörölték a belépési korlátozást a magyar-szlovák határon, vagyis szabadon mehetünk az 577-es útra vagy a Tátrába, de csak 48 órára. Ki ellenőrzi és miként, hogy mennyi ideje motorozol Szlovákiában? Erre kerestük a választ.

 

Sajnos a magyar és szlovák hivatalos forrásokból csak a szerdán már megismert tényeket tudhattuk meg, vagyis a határok megnyitását, ami érvényes Csehországra, Szlovákiára és hazánkra is, valamint azt, hogy két napon belül kötelesek vagyunk újra határt lépni, és hazatérni a túráról. Mivel az átkelőkön nincs automatikus rendszámfelismerő rendszer, kíváncsiak voltunk, miként zajlik mindez a gyakorlatban.

Némi várakozás és adatrögzítés a magyar-szlovák határon

Ezúttal is a lehető legprofánabb megoldás, a puding próbája segített megtudni az igazat – egy kiruccanás a Felvidékre. Zolitól kaptuk az alábbi beszámolót és képet, most ő mesél róla, hogy mivel jár, ha ennél egy jó Goral tálat valahol a Tátrában.

„Aki Szlovákiát tervez mostanában annak némi infó: mi szerdán Esztergomnál mentünk ki Szlovákiába, és sorba kellett állni a határ mindkét oldalán. Személyi alapján adnak papírt a magyar és a szlovák oldalon a rendőrök, amit komótosan, kézzel, egyesével kitöltenek… Utána viszont szabad a pálya.

Ezért aztán  kb. 30 perc, mire átérsz a határon, már ha nyitva van.

Például Letkés teljesen lezárva, egy traki áll keresztben az átkelőnél, senki se ki, se be. Hazafelé Sahynál is voltak rendőrök mindkét oldalon, de ott tovább is engedtek minket kontroll nélkül. Persze csak miután ott is sorra kerültünk…” – áll Zoli friss bejegyzésében.

Tehát valóban teszt, karantén, igazolás stb. nélkül szabadon átjárható a határ, de a regisztráció miatt mindenki úgy készüljön, hogy várakozni kell a belépésre. Főként, ha hétvégén próbál átjutni a magyar-szlovák határon.

Kapcsolódó anyag: Tényleg szabálytalan motorral előregurulni a határátkelőkön?

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz