Nadal nyert, Marquez a negyeddöntőig jutott a „spanyol válogatottban”

Nadal nyert, Marquez a negyeddöntőig jutott a „spanyol válogatottban”

- Kategória: Cikkek, Események, Verseny

Rafael Nadal, a 19-szeres Grand Slam-tornagyőztes teniszező lett minden idők legjobb spanyol sportolója.

 

A Marca spanyol sportnapilap szavaztatta meg olvasóit, hogy kit tartanak minden idők legjobbjának hazájukban. A kieséses rendszerű voksoláson Nadal végig magabiztosan menetelt: sorrendben az autóversenyző Carlos Sainznál (94/6 százalék), majd két kerékpárosnál, előbb Alberto Contadornál (94/6), aztán Miguel Indurainnál (83/17) bizonyult jobbnak, a döntőben pedig a kosárlabdázó Pau Gasolnak sem volt ellene valós esélye (82/18).

Marquez népszerűbb a spanyol labdarúgóknál

A focistákat négyen képviselték a tizenhatos mezőnyben: Xavi Hernández és Raúl González rögtön a nyolcaddöntőben búcsúzott, Andrés Iniesta és Iker Casillas egy kört ment. Sokáig úgy tűnt, hogy Iniesta és Gasol, no meg Iker Casillas juthat be a döntőbe, de úgy fest, a hispánok többre tartják a motorozást a focinál, így Casillas sem jutott tovább –  a motorversenyző Marc Márquez búcsúztatta őt a legjobb négy között.

Marc és Alex Marquez

Szintén Marquez és a MotoGP háza tájáról érkezett hír, hogy körvonalazódni látszik az idei szezon. A tervek szerint rögtön nézők nélküli dupla futammal indul a széria, mégpedig a Marquez-testvérek hazai pályáján, s egyelőre úgy tűnik, hogy minél több európai összecsapást szeretne a Dorna. Az őszi, ázsiai szezonról még nem nyilatkoztak, de az már biztosnak tűnik, hogy csak akkor vállalnak be ekkora utazást a versenyzők és a csapattagok, ha nézők előtt küzdhetnek egymással az ázsiai helyszíneken.

(MTI)

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz