Olvasói: „Miattad utálják a motorosokat…”

Olvasói: „Miattad utálják a motorosokat…”

- Kategória: Gyorshírek

Esztinél elszakadt a cérna, amin kicsit sem csodálkozunk. Egy nap alatt négy ilyen zsenit találni az utakon? Ez már több mint véletlen…

 

– Sziasztok! Szerintetek mit lehet csinálni az olyan …..okkal, akik azt hiszik: motoron ülök, nekem mindent szabad! – teszi fel a költői kérdést. – Egy nap alatt négy olyan képbe, videóba futottam bele, amin motorosként is felháborodtam. Gondolhatjátok, mi járhat ilyenkor az autósok fejében! Tulajdonképpen már értem, hogy néhány sofőr miért utálja a motorosokat: ha autósként ezt látnám, én is utálnám őket.

Egykerék, zebra és büntetőfékezés

Az első rögtön az egykerékbajnok, akinek feltétlenül a szembejövők sávjában, kanyarban kellett villognia:

Ügyesen nyomja, ez tény. De miért pont ott?!

A második páros egyszerűen csak felelőtlen, életveszélyes majom. Úgy megy át mindkettő a zebrán, mintha az lenne a világ legtermészetesebb dolga. Pedig karnyújtásnyira vannak tőlük a gyalogosok:

Ráadásul annyi eszük sem volt, hogy észrevegyék: mindketten pont egy rendőrautó mellett mennek el… Gratulálok nekik.

Az M3-as autópályán ma délután, forgalomba szemben motorozó yamahást egyszerűen nem is értem… Kockáztatja a bírságot (meg az életét), mikor ott a másik lehajtó. Maximum tíz perc kerülő lenne:

Az M3-ason Bag és Aszód között…

Végül az igazi nyomi, aki robogóval akar büntetőfékezni… Hirtelen nem is tudom, milyen tantárgyból bukhatott meg anno, hogy ez jó ötletnek tűnt:

Tudom, hiába is mondanám az ilyennek: ne legyél már hülye! Így csak annyit mondok: Miattad, miattatok utálják a motorosokat…

Hegylakók különvélemény

Drága Eszti, megértem, hogy felment benned a pumpa – különösen az utolsó, robogós géniusz láttán. Hogy a kérdésre is válaszoljak, aligha tudsz bármit tenni, hiszen nem vagy rendőr, miként észt sem adhatsz a szerényebb agyi bútorozottságú motorosoknak. Pontosabban annyit tehetsz, mint az összes többi ember: úgy közlekedsz, hogy nem adsz okot haragra, hiszen ha mindenki a saját portáján söpröget kicsit, azzal máris sokat tesz a motorosok jobb megítéléséért.

Végül pedig reménykedhetünk, hogy így vagy úgy, de kikopnak az utakról a büntetőfékezők és társaik – főként, hogy most már rögtön elveszik a jogsit az indokolatlan satuzásért, és a gyalogátkelőhelyes, autópályás baki felett sem hunynak szemet a zsaruk.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz