Rendőrség: „A motorosokat nem védi karosszéria, ezért fokozottan figyeljünk rájuk!”

Rendőrség: „A motorosokat nem védi karosszéria, ezért fokozottan figyeljünk rájuk!”

- Kategória: Baleset-megelőzés, Cikkek

Lassan nem lesz munkája a rendőrségnél a motoros balesetekről tudósító kollégáknak… No nem azért, mert nem történnek motoros gázolások, hanem mert szinte elég átmásolni az előző hírt – az ok szinte mindig ugyanaz: „a kanyarodó autó vezetője nem adott elsőbbséget a vele szemben szabályosan haladó motorosnak…”

 

A tegnap délelőtt, Tatán történt motoros gázolás miatt szólaltak meg újra az egyenruhások, és ezúttal is kiemelték, hogy ideje jobban odafigyelni a sofőröknek:

A jó idő beköszöntével egyre több motorosra kell számítani megyénk útjain, ezért a rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek. Köztudott, hogy a motorosokat nem védik a gépkocsikra jellemző, passzív biztonsági rendszerek, ezért ütközéskor testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. A motorosok emellett kevésbé észlelhetők, mint a nagyobb méretű járművek, ezért fontos, hogy a járművezetők fokozott figyelemmel legyenek rájukszögezték le a rendőrök.

A tegnapi, tatai helyszínelés (Police.hu)

Az ügy apropója, hogy kedden egy balra kanyarodó Suzuki S-Cross vezetője nem adott elsőbbséget a szemből érkező motorosnak, ami miatt összeütköztek, és a Kawasakit vezető, 47 éves férfi súlyos sérülésekkel került kórházba. Az autóban ülő három személynek nem esett baja.

Continental 2019

Facebook Comments