60 km/órás korlátozás a Dolomitok több hágóján, de csak motorosoknak

60 km/órás korlátozás a Dolomitok több hágóján, de csak motorosoknak

- Kategória: Cikkek, Közélet

Ez nem áprilisi tréfa… Tényleg így szeretnék elérni, hogy az olasz bájkerek és az arra túrázók inkább a Pó-síkságon motorozzanak?

 

Miután csődöt mondott a motorosokat sújtó beléptetőrendszer a Dolomitokban, új tervet eszeltek ki a zöld nézeteikről elhíresült Trentó környéki politikusok.  2020. július 25-től drasztikus sebességkorlátozást vezetnek be a szerpentineken, igaz, ez több közkedvelt hágón és látványúton csak a motorosokra vonatkozik majd. Hurrá, alig várjuk, hogy lakóautós nyugdíjasok túrjanak le minket az útról, mert ők 90-nel mehetnek, mi pedig csak hatvannal…

60 km/órás korlátozás a Dolomitok hágóin, de csak a motorosoknak

A tartományi vezetés új rendelete szerint ma éjféltől tucatnyi úton lép életbe a korlátozás, és többek között az SS42 Tonale és Mendola közötti szakaszát, valamint az SP31 legszebb részeit, jórészt a Manghen-hágó környékét érinti. Emellett általános, 60 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben például a Garda-tó partján, a csodaszép SS240-en, a Monte Baldón, az SS25-ön, SS85-ön és nagyjából féltucat felkapott látványúton.

Számos olasz szerpentinen bevezetik a 60 km/órás korlátozást, de több látványúton csak a motorosokra vonatkozik majd

Oldalakon keresztül sorolhatnánk, hogy pontosan melyik út és melyik kereszteződéstől esik korlátozás alá, de várhatóan hamarosan érkezik egy összefoglaló térkép, amin sokkal plasztikusabban követhető, hogy hol nem látják szívesen a kétkerekűeket vagy eleve a járműveket. Amint elérhető a teljes térkép, arról is beszámolunk, illetve frissítjük a cikket.

Frissítve:

Köszönjük Olaszországban élő olvasónknak, Erikának az alábbi kiegészítést: Sziasztok! Alig jelentették be a 60-as szívatást, a „nembaloldali” M5S képviselője, Manuela Bottamedi máris kijelentette, hogy ez csak a kezdet. „Ez a fenntartható turizmust szolgálja, de csak az első lépés: valami sokkal komolyabb, bátrabb döntésre készülünk a Dolomitokban. Nem titok, hogy van már uniós projekt a Dolomitok forgalmának további korlátozására.” Köszönjük, Erika!

Nyitókép: Varga Norbert

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz