Okostárcsazár és riasztó az Abus-tól

Okostárcsazár és riasztó az Abus-tól

- Kategória: Cikkek, Közélet

A Bluetooth- és GSM-alapú riasztók, valamint az egyszerű tárcsafékzárak erényeit egyesítették a 96 éve alapított, német Abus-nál, így született meg a Granit Detecto SmartX 8078.

 

Az újdonság lényege, hogy 100 dB-es hangon riaszt, ha megpróbálják elvágni a masszív, 13,5 mm-es zárócsapot, s akkor is, ha valaki eltolja, esetleg felemeli a motort.

Emellett megjegyzi, hogy hol parkoltuk le a gépet, mi több, indulás előtt a kikapcsolásával sem kell bíbelődnöd, mert amint a közelébe kerül a mobilod, automatikusan feloldja a riasztás funkciót.

A felrakáshoz és levételhez sem kell kulcs – minden gombnyomásra működik az új Abus féktárcsazáron

A jókora, pár gramm híján egykilós (!) féktárcsazár tehát kulcs helyett a telefonos alkalmazással és egy gombbal működtethető. Ráadásul a tárcsára téve „felismeri” az alkatrészt az Abus újdonsága, így a lezárás is automatikus, csakúgy, mint a riasztó Bluetooth-alapú feloldása.

A cifra nevű Abus Granit Detecto SmartX 8078 már Magyarországon is elérhető, ráadásul kedvezőbb áron (83 190 Ft), mint a nyugat-európai webshopokban (249,95 EUR). Az okostárcsazár és a vásárlás részleteiről a hazai importőr Fokt Motor tud bővebb felvilágosítást adni.

Kapcsolódó anyag: Motorlopások Magyarországon – hogyan védd meg a géped?

Continental 2019

Facebook Comments