Cordura vagy marhabőr? Mindkettő! – Bemutatkozik a Bering Santiago túrakabát

Cordura vagy marhabőr? Mindkettő! – Bemutatkozik a Bering Santiago túrakabát

- Kategória: Cikkek

Igazi professzionális felszerelés kánikulában és hideg, esős időben is motorozóknak. Ahogy a Bering mérnökei hívják: három az egyben!

Jöhet forróság, szakadó égi áldás vagy metsző hideg, a Santiagóban tovább húzhatod a gázt, ugyanis lélegző, kicipzározható membránjai mindig megvédenek az elemektől. Utánajártunk, hogy mit is rejt a franciák profi motoros öltözete.

Bering Santiago – egy kabát minden helyzetre és évszakra

Az már szinte megszokottnak mondható, hogy ellenálló Fibretech 600D szövetből készült a hosszú fazonú túrakabát, az viszont annál rendhagyóbb, hogy komoly erősítésekkel spékelték meg a szakemberek a sérülékeny helyeken. Így például a vállnál, könyöknél és az alkar egyes részein is masszív marhabőr betétek védik a motorost az időjárás – és az aszfalt – viszontagságaitól.

Feltűnő fényvisszaverők felelnek azért, hogy sötétben is könnyen észrevegyenek

Szintén „nem újdonság” a prémium kategóriájú túrakabátok között, hogy SafeTech CE váll- és könyökprotikat rejt a szövet, melyek helyzete természetesen állítható, hogy testalkattól függetlenül tökéletesen védjék viselőjüket.

Nyolc külső, három belső zseb és megannyi állítható szellőző? Ezt tényleg világjáróknak tervezték…

Gondoltak azokra is a tervezés során, akik télen-nyáron motoron ülnek vagy egyszerűen csak felkészülnek az ilyenkor augusztusban nem is olyan ritka havazásokra a Stelvión. Ezért aztán kicipzározható BW2TECH500 vízálló és lélegző membránt találunk a kabátban, no meg egy szintén kivehető, alumíniumszálakkal erősített termobélést, amit mikropolár betétek tesznek még hatékonyabbá, hogy a legcudarabb reggeleken se fagyj a motorra.

Vásárláskor sokan ügyet sem vetnek rá, pedig a felcipzározható magas gallér rengeteget számít! Nem engedi bejutni a metsző hideget a nyaknál, ahol a vérerek miatt kimondottan nagy a hőveszteség, így sokkal komfortosabbak lesznek a hűvös időben megtett kilométerek

Parádés szellőzés? Ez csak természetes…

Megszokhattuk az elmúlt években, mióta mi is Beringben motorozunk, hogy a szakemberek nagy hangsúlyt fektetnek az ideális szellőzésre. Mi tagadás, ez rendre jól sikerül a francia kabátokban, s a Santiagóban is több helyen találunk cipzárral szabályozható ADS szellőzőket (pl. alkaron, hátrészen és mellkasnál), emellett pedig hálós, nyári bélés teszi még komfortosabbá kánikulában.

Az már csak ráadás, hogy milyen jól illik a Santiago a kalandmotorokhoz – ez sem mellékes szempont

A karban és derékban állítható méretű, nadrággal összecipzározható Bering Santiagót Te is felpróbálhatod a hazai forgalmazó Fokt Motor üzletében (1032 Budapest, Szőlő u. 82.), illetve tüzetesebben megnézheted a bolt honlapján, ahol felsorakozik a méltán híres francia cég teljes kínálata.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz