Olvasói: „Motorosok – nektek semmi nem szent?”

Olvasói: „Motorosok – nektek semmi nem szent?”

- Kategória: Cikkek, Közélet

Ezúttal nem motorosok, hanem buszsofőrök kerestek meg minket, hogy segítsünk elsimítani az ellentéteket, mielőtt valamelyik félnél elszakad a cérna…

Sziasztok Hegylakók! Buszsofőr kollégáim küldték a képet, hogy lássuk, milyen áldatlan helyzet alakult ki Dobogókőn. Tudjátok, kicsit sem vicces, hogy a lustábbja egyszerűen beteszi keresztben a motorját a buszmegállóba, ahol semmi keresnivalója! Hát nekik semmi nem szent? Mindezt úgy mondom, hogy amikor nem a buszt vezetem, akkor én is Transalppal járok. Többek között Dobogókőn is… De én valahogy mindig találok szabad parkolót.

 

Kérlek, tudassátok a motorosokkal, hogy ez nagyon gáz! Mit tud tenni ilyenkor a sofőr? Kihívja a yardokat, és azok írnak egy-egy vaskos csekket. Előre tudom, mi lenne belőle… A sok önjelölt Rossi rögtön azzal Live-olna a Facebookon, hogy milyen szemetek a buszosok. És a rendőrök. Meg mindenki, aki szólni mer nekik, hogy mit keresnek ott… Előzzük meg ezt, és ne álljunk már be a buszmegállóba, sőt a közelébe se!

Ezt látja a buszsofőr hétvégenként Dobogókőn… Őszintén: ha busz állna a motoros parkolóban, már tele lennének a Facebook-csoportok, hogy micsoda egy bunkó, de ez valahogy nem bántja a motorosok szemét

Köszönöm, ha megosztjátok! Hátha közösen megelőzhetjük, hogy még jobban elmérgesedjen a helyzet.

Motoros (és buszos) üdvözlettel,

Attila

Milyen büntetésre számíthat, aki beáll a buszmegállóba?

Kedves Attila! Köszönjük a leveled és természetesen megosztjuk – mi sem szeretnénk, ha Volánbusz-Önjelöltrossi bokszmeccs zajlana a parkolóban… Annyit tehetünk, hogy megkérjük olvasóinkat is, osszák meg a kérésed, így könnyebben, gyorsabban eljut a pár renitenshez, aki parkolónak használja a megállót.

Mindennapos látvány a sofőrülésből (Kép: N. Attila)

Mire számíthat, aki a figyelmeztetés ellenére is ott teszi le a gépet?

„Tilos megállni a villamos, autóbusz vagy trolibusz megállóhelyet, illetőleg taxiállomást jelző tábla előtt 15 méter, utána 5 méter távolságon belül, kivéve, ha útburkolati jelből más következik” – írja a KRESZ 40. §.

A bírságkalkulátor szerint 10 és 20 ezer forint között büntethető, aki tilosban áll meg autójával, motorjával. Nem nagy összeg, mondhatnánk, de a bírságnál sokkal fontosabb, hogy az oda parkolók akadályozzák a buszvezetőt, a felszálló utasokat stb. Utána meg csodálkoznak, ha az utasok, sofőrök – tök jogosan – skandálják: „Megint a motorosok… Ezeknek semmi se szent?”

Köszönjük, ha megosztod Attila kérését – ne várjuk meg, hogy elmérgesedjen a helyzet!

Continental 2019

Facebook Comments