A szenzáción túl: tényleg 259-cel ment a motoros hölgy a 8-ason?

A szenzáción túl: tényleg 259-cel ment a motoros hölgy a 8-ason?

- Kategória: Baleset-megelőzés, Cikkek

Egyrészt óra szerint az már rég nem annyi. Másrészt még egy ilyen eset, és egész nyáron át nézegetheti az álló motort… Egyszerűen nem éri meg.

 

Előbb jöjjön a szokásos rendőrségi nyelvezetben írt közlemény: Hajmáskér közelében, a 8-as számú főúton igazoltattak tegnap egy motorost, aki 259 km/h-val száguldott a megengedett legnagyobb sebesség, 110 km/h helyett 2020. szeptember 5-én 15 óra 18 perckor. A 41 éves seregélyesi nőt 300 000 forint bírsággal és 8 előéleti ponttal sújtották.

Két gyorshajtás, és ugrik a jogsid

Azt tegyük is zárójelbe, hogy vajon tényleg a legnagyobb sebességgel mérték-e be a rendőrök, vagy lassított, amikor végre ráfókuszáltak a kamerával. Ha valóban 259 volt a maximum, akkor is a traffipax tűrési hibáját és a motorok sebességmérőinek legendás „csalását” hozzáadva rögtön kiderül, hogy a műszerfalon 283-285 km/órát olvasott le a hölgy, amikor elkészült a fénykép.

Máris ellepték a Facebookot a modern társkereső-hirdetések: Harmincas, mások által jóképűnek mondott pasi vagyok, és keresem azt a középkorú, bevállalós hölgyet, aki tegnap 259-cel veretett a 8-as úton! „Ő életem párja!” jeligére a szerkesztőségbe 🙂

Márpedig ha ilyen gyorshajtáson kapnak, akkor mérlegelés nélkül jön a 8 büntetőpont, és ha még egy hasonlóan erős kihágást elkövet (pl.: járművezetés tiltott átengedése: 11 pont), akkor máris ugrik a jogsi, majd jöhet az utánképzés, no meg fél év várakozás, mert addig tuti nem kapja vissza.

Ez alól csak akkor mentesül, ha nem a helyszínen vonják felelősségre, hanem Szombathelyről jön levél a gyorshajtásról, mert akkor nem kötelező elárulni, hogy ki vezette a motort a gyorshajtás pillanatában.

Kapcsolódó anyag: Rendőrök mesélnek a civilautós mérésekről

Nyitókép: Illusztráció, forrás: Hegylakók Motoros Magazin-archív

Continental 2019

Facebook Comments