Új rekord: csúcsot döntött a Harley-Davidson LiveWire

Új rekord: csúcsot döntött a Harley-Davidson LiveWire

- Kategória: Kiemelt cikk

A Harley észveszejtő gyorsulásáról mi is meggyőződhettünk a nemrég készült teszten, de most pályán is bizonyította: nincs gyorsabb villanymotor a világon…

 

Nemrég a Denso Spark Plugs NHRA U.S. nemzetközi versenyén állt rajthoz Andrew Hines és Ed Krawiec egy-egy Harley-Davidson LiveWire-rel, hogy megdöntse a „hangtalan” gépek világcsúcsát, még ha a LiveWire esetében nem is helytálló a hangtalan jelző. Nemrég ugyanis meggyőződhettünk róla, hogy milyen klassz hangot találtak ki a dögös villanymotornak, amikor teszteltük a modellt – még 120-nál is simán hallottuk a sisakban. Nem is maradt el a siker a pályán, ugyanis mindössze 7,017 másodperc alatt tette meg a motor a nyolcadmérföldet, míg a klasszikus 402 méteres táv végén 11,156 másodpercnél állt meg a stopper.

Andrew Hines és Ed Krawiec a két Harley-Davidson LiveWire nyergében

Ráadásul ez az idő és az elért (szintén rekordnak számító, 177,59 km/órás sebesség) úgy született meg, hogy a Harley végsebessége 177 km/órára korlátozott.

Világrekordot döntött a Harley-Davidson LiveWire

– Alig hiszem el, hogy sikerült, elvégre most ültem először a LiveWire-en! Akárhogy is, nagyon könnyű gyorsulni vele, hiszen csak ráadod a gázt és már indulsz is, de akkor aztán rendesen!” – szögezte le Angelle Sampey a versenyt követően.

Andrew Hines és Ed Krawiec csapattárs a HD Screamin’ Eagle és Vance & Hines-nál, és ezúttal fej-fej mellett küzdött két egyforma Harley-val, s csatájukból végül a 43 Pro Stock győzelmet jegyző Angell jött ki győztesen.

Mi tagadás, tényleg gyorsulásra termett a LiveWire, mivel egyszerűen nem tud rosszul rajtolni az ember: csak rácsavarja a gázt, és három másodperc múlva már százzal száguld, s a nyomatékrugalmassága is lenyűgöző – alig két másodperc alatt gyorsul fel százról 130-ra.

A motorral szerzett tapasztalatainkat hamarosan Ti is olvashatjátok, mivel nemrég jó néhány napon át nálunk vendégeskedett a milwaukee-i cég legújabb, egyben legkülönlegesebb modellje, a teljesen elektromos hajtású Harley-Davidson LiveWire.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz