Hogyan válassz női motoros kabátot?

Hogyan válassz női motoros kabátot?

- Kategória: Hírek

Napestig mesélhetnének az eladók, hogy mi a különbség a vezető és utasa ruhaválasztásakor. Bármennyire is méltatlan, de gyakran elhangzik a „csak utasnak lesz” kifejezés, mintha kevésbé lenne sérülékeny a mögötted ülő…

Márpedig napjainkban egyre komolyabb a választék a motort vezető vagy motoron utazó hölgyeknek tervezett ruhákból és azon belül is kabátokból, s nem véletlenül, hiszen már csak a testalkati eltérések miatt is indokolt az eltérő, férfi és női szabás.

Női motoros kabátok akciója a Fokt Motornál

Tudják ezt a Szőlő utcában működő Fokt Motornál is, ezért új akciójukban a minőségi Bering női motoros dzsekiket kínálják komoly, akár 50%-os árengedménnyel.

A mi választásunk: Barbi Bering Eskadrille-ben nyomta le az elmúlt két szezont, és egyelőre nem is tervezi lecserélni…

Mielőtt kitérnénk arra, hogy milyen modellek szerepelnek az akcióban, fussuk át együtt a női motoros kabát vásárlásának „ötparancsolatát” – erre figyelj új dzseki választásakor!

Hogyan válassz női motoros kabátot?

 1. Lehetőleg újat vásárolj, mert – csakúgy, mint például a sisaknál – nagyban meghatározza a kényelmi és védelmi szintet, hogy ki, miként és mennyi ideig használta előtted.

2. Bármennyire is vonzanak a sötét, egyszínű, „menő” modellek, gondolj arra, hogy a ruha feladata a védelem, és ehhez hozzá tartozik, hogy könnyen észrevegyenek. Nincs baj a barna, fekete felsőkkel, de olyat válassz, amin fényvisszaverőket is elhelyeztek!

3. Passzos vagy kényelmes? Ne feledd, hogy nem állva, sétálva, hanem a motoron ülve kell kényelmesnek lennie az új kabátodnak! Mindenképpen ülj hát motorra, ha felpróbálod, és úgy is ellenőrizd, hogy sehol nem szorít, de azt is, hogy nagy tempónál se loboghasson rajtad!

Extra méret? Az sem akadály! T6 méretben is kapható a Lady Adele

4. Bőr vagy textil? Örök kérdés, és bármilyen meglepő, elsősorban nem a motor vagy a tulajdonos stílusa adja meg a választ. Bármennyire is csinos a vékony, testhez simuló bőrkabát, gondolj arra, hogy a kinézetnél sokkal fontosabb a felső vízállósága, szellőzése, a protektorok minősége stb. Szóval csak akkor voksolj a bőrre, ha az egyébként semmilyen kompromisszummal nem jár a cordurával szemben! Persze legalább ilyen fontos a szövetet összetartó varrás minősége, ezért ezt is tüzetesen ellenőrizd, hiszen ezen múlhat, hogy elcsúszáskor megvéd vagy éppen szétfoszlik rajtad az új felső.

5. Ha már szóba került a protektor: a vásárlók többségének tán nem sokat mondanak a protik jelzései, ezért röviden összefoglaljuk, mit érdemes tudnod róla. Az olcsóbb motoros holmiknál általában szemérmesen eltitkolják, hogy „csak” Level 1 protit építettek be a hatékonyabb Level 2 helyett, holott ez legalább olyan fontos részlet, mint hogy egyáltalán van-e protektor benne agy sem. Hatalmas különbség van a kettő között, tudniillik előbbiek 24 kN-ra enyhítik az ütés erejét, míg a Level 2-nél 12 kN a maximum, bár a gyártók általában túlteljesítik ezt az elvárást. A gyakorlatban inkább 5 és 10 kN közötti felső értékek jellemzőek, azaz a jobb minőségű protik harmadára csökkentik a térdre ható erőket, ami korántsem mindegy egy-egy elcsúszáskor.

Az akció ideje alatt alig 40 ezer forintért lehet a tiéd a Bering Lady Anika dzseki

A márkától függetlenül hasznos tanácsok után jöjjenek az akciós termékek, élen a gömbölydedebb hölgyeknek tervezett, kifejezetten nagy méretekben készülő Lady Adele-lel, valamint a csinos, rózsaszín-fekete bőrből varrt Lady Gangstával. Túrázók kedvence lehet a vízálló membránnal ellátott, most 24 ezer forint kedvezménnyel kínált Lady Kwerk, míg a klasszikus, halszálkamintás Lady Infinity a klasszikus motorok gazdáinak lehet jó választás.

Mint egy igazi gengszter… Kimondottan csinos lett a Bering Lady Gangsta

Végül itt a szűkített derekú Lady Anika, mely azzal tűnik ki a tömegből, hogy SafeTech CE protektora és vízálló, lélegző szövete dacára rendkívül kedvező áron lehet a tiéd – az akció ideje alatt csupán 39 920 forintba kerül.

X – Támogatott tartalom

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz