Különleges, felnyitható sisak a Sharktól – bemutatkozik az Evojet

Különleges, felnyitható sisak a Sharktól – bemutatkozik az Evojet

- Kategória: Hírek

Nem szeretnél nyitott bukóban motorozni, de rosszul érzed magad a viszonylag csekély kilátást nyújtó, zárt bukókban? Akkor ezt neked találták ki: nagy látószögű, felnyitható fejvédő a Sharktól!

Tagadhatatlan, hogy a feltűnően nagy plexi és az átlagon felüli kilátás az Evojet egyik legfőbb vonzereje, hiszen így ideális ingázáshoz, városi motorozáshoz és túrázáshoz is, miközben teljes értékű védelmet nyújt viselőjének.

Természetesen a visszacsukódás-gátló is „alapáras” a Shark Evojetben

Shark Evojet – Remek kilátások…

A thermoplast héjszerkezetű, karcálló belső napszemüveges modell masszív, fém zárszerkezetet kapott, ami több előnnyel is jár. Egyrészt így kényelmesen, egy kézzel felnyitható az állrész, az erős zár pedig a magabiztos és gyors lecsukásban segít. Nem lehet panasza a szemüvegeseknek sem, hiszen a márkától megszokott Easy Fit szemüveg-előkészítés ebben is megtalálható, csakúgy, mint a különböző keménységű, több elemből álló ütődéselnyelő réteg, azaz EPS.

Nemcsak véd, hanem piszok jól is néz ki – igazán egyedi lett az új Evojet

Miért fontos a többféle EPS betét a héj alatt? Ez is kiderül keretes írásunkból:

Tudtad?

A sisakod belsejében látott fehér, habszerű belső betét, az EPS felel azért, hogy eséskor minél kisebb erőhatás érje a fejet. Ez a látszólag homogén felület valójában alig milliméternyi átmérőjű gyöngyökből áll, és az élet számos területén találkozhatsz vele: ilyen van a kocsik lökhárítójában és a fejvédőkben is, leánykori neve pedig Expanded PolyStyrene, azaz habosított polisztirol. Gyártásakor alacsony forráspontú pentán (C5H12) és forró gőz segítségével nagyjából ötvenszeresére (!) duzzadnak ezek a gyöngyök, így rendkívül rugalmas, levegős felületté állnak össze.

Sajnos ez még kevés a sikerhez, ugyanis a puha felület kifejezetten érzékeny az ütésekre, torzulásokra. Ezért is fontos, hogy baleset után ne használjuk a sisakot, hiszen külső héja és belső ütéselnyelő rétege is sérülhet, s utána már mit sem ér, sokkal kevésbé védi a fejed.

Shark Evojet Dual Blank fényezéssel

Komoly feladat, hogy a mérnökök megtalálják az ideális anyagkeveréket, elvégre a puhább összetétel hatékonyan véd kisebb becsapódásnál, de rosszul tűri a nagy ütéseket és ugyanez fordítva a keményebb változatnál. Ezért alkalmaznak sisakonként többféle, keményebb és puhább betétet a szakemberek, miként a Shark Evojetben is.

Fokt 2020 12

A számos ponton szellőző, így kánikulában is kényelmes Evojet természetesen karcálló és páramentes plexit kapott, és nem hiányzik belőle a gyári Sharktooth előkészítés sem, hogy pillanatok alatt beépíthesd a sisakbeszélőd.

Mikroszálas, teljesen kivehető, mosható bélést találunk a kétféle héjmérettel készülő Evojetben

A Shark újdonsága már Magyarországon is kapható, ráadásul rögtön hétféle vonzó színösszeállításban az egyszerű fehértől az elegáns kék-ezüst és lila-grafit változatig. Az már csak hab a tortán, hogy még az ára is kedvező – százezer forint alatt elérhető az alapmodell, és csupán tíz százalék a spéci fényezések felára.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz