Hasznos alkalmazások motorosoknak – VIII. rész – Waze

Hasznos alkalmazások motorosoknak – VIII. rész – Waze

- Kategória: Cikkek

Sorozatunkban körbejárunk és bemutatunk olyan hasznos alkalmazásokat, melyek létezését a XXI. század népszerű vívmányának, az okostelefonnak köszönhetjük. Jöjjön az egyik legnépszerűbb online navigációs app, a Waze!

 

Egy applikáció, mely felhasználók millióinak információjából áll össze, naprakész, 99%-ban pontos és motorozáshoz is hasznos, csak jó lehet, nem?

Waze – közösségi navigáció motorosoknak

A Tel Aviv-i egyetemen végzett Ehud Shabtai alkotta meg 2006-ban a Freemapet, mégpedig azzal a céllal, hogy egy olyan navigációs programot tegyen le az asztalra, mely élő információkkal látja el a közlekedés résztvevőit.

A folyamatos fejlesztés gyümölcseként az applikáció néhány év leforgása alatt olyan népszerűségre tett szert, hogy 2011-ben a Waze Inc.-t megvásárolta a Google „potom” egymilliárd dollárért. Azóta olyan ismertté vált a navigációk terén, mint a Facebook a közösségi média szereplői között. Nos, a személyes tapasztalataim ezt támasztják alá – profi, sokoldalú, mégis könnyen kezelhető programmal van dolgunk.

Kiválaszthatunk motoros módot is, így – elméletileg – számunkra kedvezőbb útvonalakra terel minket

Tavalyi motorozásaim során többször is használtam az applikációt, ezért bátran merem ajánlani, hogy – amint lehet – Te is próbáld ki, ugyanis nemcsak az úti célig képes elnavigálni érthető magyar nyelven, hanem folyamatos asszisztenciát is nyújt, ráadásul ingyen. A működési elve egyszerű: mivel a felhasználó – közöttük Te is – folyamatos adatot szolgáltat internetkapcsolaton keresztül az átlagsebességről, illetve az aktuális helyzetről, a szerver elemzi a felhasználók (Wazerek) adatait, amelyből kiszámítja a forgalom sűrűségét, sebességét, és jelzi mindenki számára, ha dugó vagy akadály van előtte, így segítségképpen felajánlja a menekülő-útvonalat, ezzel is időt spórolva nekünk.

Tíz különböző bejelentési opcióból választhatunk, melyet a térképen megjelölhetünk, ezzel is segítve egymást az utakon

Waze: segíts magadon, segíts másoknak!

Minden Wazer megadhatja pontos helyét a rendőri intézkedésnek, traffipaxnak, balesetnek, továbbá azt is, hogy éppen hol akadt műszaki problémája, így a legközelebb arra járó „kolléga” akár ki is húzhatja a slamasztikából. Nagyszerű, hogy a programozók szükségleteinkről sem feledkeztek meg, így lehetőségünk nyílik megtalálni a legolcsóbb benzinkutakat, de kereshetünk vendéglátóegységeket, parkolókat, egészségügyi létesítményeket, szállásokat és akár parkokat is.

További hasznos tulajdonsága az alkalmazásnak, hogy megjegyzi járművünk hol állt legutóbb, így egy hosszabb séta után célirányosan visszatalálhatunk a hosszú és felesleges bolyongás helyett.

Pozitív értékelések a Waze-ről

A menüpontokban sok lehetőséget sűrítettek össze, mégis a kezelőfelület letisztult, átlátható és könnyen kezelhető. Megadhatunk otthoni, munkahelyi és kedvenc címeket is, így bármikor kikereshetjük őket a napi ingázáshoz, de egy új cím beírása is pillanatok alatt megvan. Talán legnagyobb előnye más navigációkkal szemben, hogy a több mint egymillió (!) hazai felhasználónak köszönhetően rengeteg mentett helyet kiválaszthatunk úti célként. Nos, a Google play 4,4-es és az Appstore 4,8-as értékelései nem véletlenek, hisz valóban egy jól összerakott applikációról beszélünk, melynek futtatása pofonegyszerű, és mint megannyi alkalmazásban, itt is használhatjuk Facebook-profilunkat.

Meglehetősen sok funkcióval látták el az applikációt, mégis stabilnak és könnyen átláthatónak bizonyul működés közben

Waze-t mindenkinek!

Ha Te is szeretnél egy olyan applikációt használni, ahol a puszta közlekedéssel másoknak segíthetsz, ám interaktív navigációként is tökéletes, csupán annyit kell tenned, hogy, letöltöd Androidra vagy iOS-re, és már tesztelheted is.

Jómagam egy iPhone SE készüléken használom, ez idáig semmi problémám nem akadt a program futtatásával, ezért is merem ajánlani nektek.

A Waze Android-követelményei:

4.1-es vagy újabb rendszer

87 Megabájt szabad hely

A Waze iOS-követelményei:

168.8 Megabájt szabad hely

11.0 vagy újabb rendszer

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz