Ne maradj le róla: LED-es és karbonsisakok nagy árengedménnyel

Ne maradj le róla: LED-es és karbonsisakok nagy árengedménnyel

- Kategória: Hírek

Mindig is vágytál egy szabályosan használható, beépített LED-es bukóra vagy könnyű karbonsisakra, de sokalltad az árát? Ne várj tovább – ennyiért tuti nem találsz…

Ezúttal minőségi, pillekönnyű fejvédőket vehetsz szezonvégi áron, és nem akármilyen kedvezményről van szó, hiszen a prémium kategóriás termékek most 60-70 ezer forinttal kerülnek kevesebbe.

Shark bukósisakok akciója akár 60-70 ezer forint árengedménnyel

Vagy húszféle különböző modell vesz részt az akcióban, közöttük a valószínűtlenül könnyű, kereken 1000 grammos (!) Vinta, a többféle Zarco MotoGP-replika vagy a legnagyobb, 78 ezres kedvezménnyel kínált Race-R Pro Carbon.

Bajnokok választása: Johann Zarco is Sharkban lép pályára hétvégén, az idei MotoGP-világbajnokság utolsó, portugál futamán

Emellett az Evo One és a beépített LED-es Skwal 2 is elérhető a kampányban, de csak a készlet erejéig, szóval nem árt sietned, ha pont ilyet néztél ki. Jellemzően két-három különböző méret kapható az akciós sisakokból, az említett Skwal 2 Draghal például XS, S és L méretben van raktáron.

Egyszerű USB-kábellel táplálható a Skwal 2 beépített akksija, ráadásul elég 20 perc, hogy 100%-ra töltődjön a telep. A tesztek alapján akár 10 órán át használható a LED-világítás, mielőtt lemerül az akku

Tudástár: Szabályos-e a a LED-es bukósisak?

– Egyértelműen nem szabályos az utólag felrakott pótféklámpa vagy irányjelző a motoros bukósisakon – szögezte le már az elején Valmont, a motoros jogász –, mivel a KöHÉM-rendelet (62. §) kimondja: hátul oldalanként csak 1-1 db irányjelző lehet motoron. Ugyanez a helyzet a pótféklámpával és egyéb fényforrásokkal, tudniillik a 64. § szerint motorkerékpárra csak egy darab féklámpa szerelhető fel. Tehát E-jel ide vagy oda, a sisakra vagy bárhova utólag felszerelt plusz féklámpa mindenképpen szabálytalan.

A sisakra biggyesztett, gagyi irányjelző eleve kizárt, mert legalább 24 centis távolságra kell rögzíteni a jobbos és balos indexet, ami megoldhatatlan egy bukón. Az E-jel hiánya már csak hab a tortán, szóval érdemes messziről elkerülni az itthon és külföldön is szabálytalan megoldásokat

Szerencsére létezik „járható út”, a gyárilag LED-del felszerelt bukósisak, amivel tuti könnyebben észrevesznek városban és azon kívül, ráadásul a rendőr sem szólhat érte. Elvégre az ilyen fejvédők a beépített LED-del együtt kaptak E-jelet, közúton is használhatóak az EU-ban, tehát a hazainál sokkal szigorúbb osztrák, svájci stb. zsaruk sem szólhatnak érte.

Látod? Látnak… Elöl-hátul élénk LED-ek hívják fel a figyelmet a közeledő motorosra a Shark sisakjában

Holnap délutánig tudod személyesen megvásárolni a kinézett bukót, illetve a többi akciós terméket, utána – egészen november 29-ig – leltározás miatt zárva tart a forgalmazó Fokt Motor üzlete. Persze online megrendeléseidet jövő héten is leadhatod, de mint megtudtuk, ezeket csak a nyitás, vagyis november 30. után kezdik kiszállítani.

 

Facebook Comments