Segíts a motorosmentőknek: már csak pár forint kell az új járgányhoz

Segíts a motorosmentőknek: már csak pár forint kell az új járgányhoz

- Kategória: Hírek

Újabb gyűjtés indult, hogy még többet segíthessenek a Magyar Mentőmotor Alapítvány dokijai. Hála a több száz támogatónak, már nincs messze a cél…

 

 

A szolgálat motorosai tavaly bevezettek egy új fogalmat, a „COVID-motort”, majd ahogy az idő hidegre fordult, a „COVID-autót” is. A szolgálat tagjai ezekkel a járművekkel segítették és segítik a mintavételezést, valamint a mintaszállítást 2020 márciusa óta.

Ezúttal autóra gyűjtenek a Magyar Mentőmotor Alapítvány tagjai

A Magyar Mentőmotor Alapítvány csapata a mentőmotorosok tavaszi képzésének szervezését szakította meg, amikor új feladatot kapott: a járgányok jelentős részét hűthető rakterű szállítómotorokká kellett alakítaniuk, és egy speciális motoros COVID-tesztelési protokoll kifejlesztésében is részt vettek. Jóval a megszokott szezonkezdés előtt így indult el a motorosmentők 2020-as idénye. A hagyományos, tavaszi képzés végül elmaradt, a szezon pedig duplázott feladatokkal futott végig: mentőtiszti és ápolói motorok mellett idén a mintaszállító motorokkal is találkozhatott, aki a fővárosban vagy annak környékén járt.

Az akció célja: ezt a Honda Jazzt szeretnék megvásárolni a Magyar Mentőmotor Alapítványnak, hogy továbbra is részt vegyen a járvány elleni harcban

A megszokott mentőmotorozás október végén lezárult, a minták szállítását azonban még novemberben is kétkeréken végezték. Ahogy aztán az idő – és az aszfalt – egyre hidegebb lett, a szállítandó anyagok száma pedig nem egyszer több ezres nagyságrendűre nőtt, csatlakozott a flottához egy kölcsönbe kapott hibrid Honda Jazz is. Az autó hívójele a mai napig „motor”, és a Hondával szolgálatot teljesítők is a mentőmotorosok csapatát erősítik.

Muszáj hűteni a begyűjtött mintákat, így átalakították a COVID-küzdelemben bevetett mentőmotorokat is

Hamar kiderült, hogy a kölcsönidőszak után is szüksége lesz az Alapítványnak és a Szolgálatnak a kiskocsira, így aztán november végén az Alapítvány közösségi adománygyűjtést indított. Így próbálták összekalapozni az autó árának egy részét, hogy aztán saját forrásaikkal (például az SZJA 1%-os felajánlásokkal) kipótolva megvásárolhassák azt. A gyűjtést eredetileg 60 naposra tervezték, azzal számolva, hogy ha csak 500 ember melléjük áll, már sikeres lehet a kezdeményezés, azaz elérik a megcélzott összeg 90%-át.

Íme, a Balázsmotor, melyet szintén adományokból vásároltak

Most, január elején már 84%-nál tartanak, és nagyjából két hét van hátra kampányzárásig. Az ötszáz emberből eddig 318-at sikerült elérniük, de a nehéz év ellenére meglepően sok volt köztük a különösen nagylelkű adományozó. Egyébként az autó csaknem tízezer kilométert tett meg mintaszállítás közben, amíg a mentőmotorok téli pihenőjüket töltötték, és persze ilyenkor gondoskodik a csapat a gépek nagyobb szervizeiről is.

A mentőmotorosok 2021-ben is kihívásokkal teli évre számítanak, így legfőbb törekvésük, hogy mindig, mindenhova odaérjenek a megfelelő eszközzel, ahol szükség van rájuk.

Continental 2019

Facebook Comments