Olvasói: segítsetek választani! Honda CBR1100XX vagy VFR800 legyen?

Olvasói: segítsetek választani! Honda CBR1100XX vagy VFR800 legyen?

- Kategória: Vélemény

Zoltán már másodszor kér segítséget tőlünk, és ismét egy Hondára vadászik…

 

Sziasztok! Korábban már segítettetek választani, így vettem meg az XR400 endurót, de most „nagyobb sebességre kapcsolnék”.

Melyik a jobb választás: CBR1100XX vagy a VFR800?

Ezúttal olyan kérdésem lenne, hogy megint motort veszek, és két lehetőség között vacillálok. A Honda VFR800 2002-ig remek, megbízható konstrukciónak tűnik, de ott a másik legenda, a CBR1100XX.

Jómagam 175 cm magas vagyok. Tapasztalatok, kezelhetőség, szervizigény és hasonlók miatt érdeklődöm. Tudna segíteni a csapat a választásban? Látni láttam már mind a kettőt, de nem tudtam rájuk ülni sajnos.

Generátor és feszültségszabályozó – ez a két jellemző típushibája a VFR800-nak. Ha gondos gazdától vásárolod, másra nem is nagyon kell figyelned

Kedves Zoltán!

Mindkettő kiforrott, valóban megbízható motor, vagyis innen megközelítve aligha jutunk dűlőre. Fontos különbség, és ezért inkább a vezetési stílusod dönti majd el a vitát, hogy az XX sportosabb, erősebb, a VFR inkább klasszikus túrasportmotor.

Mondhatnánk, hogy szerintünk ez vagy az a jobb, de azt hiszem, ilyet felelőtlenség kijelenteni egy újságban – még ha sokszor meg is teszik –, amíg nem ismerik pontosan a vevő elvárásait, szokásait stb. Szerintem nem az újságíró feladata megmondani, mi „jó motor” és mi nem az, hagyjuk meg ezt a zsenialitást a gyakran márkafüggő megmondóembereknek… Viszont a motorokat részletesen bemutatni igenis dolgunk, hogy az alapján eldönthesd, melyik is lesz a leginkább hozzád passzoló járgány.

Ezért egyik típus mellett sem kardoskodnék, viszont itt olvashatsz részletesen a 100 ezer kilométernél többet futott Honda VFR800-ról és a tulajdonos, szerelő stb. tapasztalatairól, itt pedig a sokat látott Honda CBR1100XX-ről – mindkettő hasznos lesz számodra, hogy eldöntsd, melyik motor lesz a legjobb neked.

Continental 2019

Válasz